Haziran ayındaki düşüşlerin ardından temmuz ayında yeniden yükselişe geçen altın fiyatlarının, yatırımcıları paniğe sürüklemek için kurulan bir tuzağın parçası olabileceğine dikkat çekti.

Haziran ayındaki düşüşlerin ardından ons altının son haftalarda 2,418 dolara kadar yükselerek tarihi zirveye yaklaştığını belirten Memiş, bu yükselişin ardından kar satışları yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Yatırımcılara “Tuzağa düşmeyin” diyerek seslenen Memiş, şu ifadeleri kullandı: "Bu hafta ons altın fiyatlarında kar satışları bekleniyor. Teknik analizlere göre, 2,350-2,450 dolar aralığını takip edeceğiz. Fiyatlar 2,400 doların üzerinde tutunmaya çalışacak ancak aşağı yönlü hareketlerde 2,380-2,360 dolar aralığının test edilmesi olası. Ağustos ayında yeni rekorlar görülebilir. Temmuz ayındaki yükselişlerin ardından bir dinlenme dönemine girilmesi gerekiyor."

"Ayrıca, gram altın/TL fiyatı da fiziki altın yatırımcıları için önemli. Ons altındaki düşüşler, gram altında da büyük düşüşlere yol açabilir. Ancak bu düşüşler alım fırsatı olarak değerlendirilebilir. Sene sonuna kadar gram altında 3,000 - 3,500 TL hedefimiz devam ediyor."

Altın Yatırımcılarına Uyarı:

81 İlde Geçerli İŞKUR'dan Dev Personel Alımı 81 İlde Geçerli İŞKUR'dan Dev Personel Alımı

İslam Memiş, altın fiyatlarında yaşanan dalgalanmaların doğru strateji ve sabırla yaklaşılması gerektiğini vurgulayarak, yatırımcıların manipülasyonlara karşı dikkatli olmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Merkezi