Yeniçağ'ın haberine göre, bu kapsamda kredi kartı sahiplerini doğrudan ilgilendiren iki önemli düzenleme devreye girdi.

2024’ün başlarında, düşük faiz fırsatından yararlanmak isteyen vatandaşların kredi kartı nakit avanslarına yönelmesi üzerine bankalar, taksitli nakit avans vade süresini 12 aydan 6 aya düşürmüştü. Ancak, bu değişiklik beklenen etkiyi sağlamadığından, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) talimatıyla bu süre daha da kısaltılarak 3 aya çekildi.

Yeni düzenlemeyle birlikte, kredi kartı ile çekilebilecek nakit avanslarda 3 ayı aşan taksit yapılmasına izin verilmeyecek. Ayrıca, kredi kartı limitinin sadece yüzde 25’i oranında nakit avans çekilebilecek. Örneğin, 10 bin TL limitli bir kredi kartı sahibi, en fazla 2 bin 500 TL nakit avans kullanabilecek.

Bu yeni düzenlemelerin yanı sıra, kredi kartı işlemlerinde uygulanan taksit düzenlemelerine yönelik Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten gelen eleştiriler, bankacılık sektöründe taksitli alışverişlere yönelik ek kısıtlamaların gündeme gelebileceği yorumlarına neden oldu.

Isparta'da Salep Yetiştiriciliği İçin Önemli Bilgiler Isparta'da Salep Yetiştiriciliği İçin Önemli Bilgiler

Ekonomi yönetiminin aldığı bu önlemler, enflasyonla mücadele ve parasal sıkılaşma politikalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor. Kredi kartı sahiplerinin ve bankaların, yeni düzenlemelere uyum sağlaması bekleniyor

Kaynak: YENİÇAĞ