Uzmanlar Açıkladı  Çocuklar İçin Doğal Sinek Kovucu Uzmanlar Açıkladı Çocuklar İçin Doğal Sinek Kovucu

Kurban Bayramı sonrası başvuru yapan 4A, 4B, 4C, SSK, BAĞKUR, Emekli Sandığı memur emeklileri ve EYT emeklileri bir maaş ikramiye alabilecek.

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği Temmuz zammı için gözler, 3 Temmuz'da Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak olan 12 aylık TÜFE ortalamasına ve ilk 6 aylık enflasyon farkına çevrilmişti. Bu verilerle emeklilerin alacağı maaş zammı kesinleşecek.

Bankalar, emeklilerin zamlı maaşları belirlenmeden önce promosyon yarışına girdi. Bayram dönüşü Haziran ayı sonuna kadar sözleşme imzalayan emekliler, 1 maaş ikramiye tutarında ödeme alabilecekler. Peki, hangi banka en yüksek promosyonu veriyor ve emekliye maaş promosyonu ne kadar? İşte en yüksek promosyon veren bankalar...

EMEKLİYE MAAŞ PROMOSYONU KAÇ TL?

Promosyon miktarları sürekli artarken, Temmuz ayında gelecek maaş zammı öncesinde bankalar rakamları bir kez daha güncelledi. En düşük emekli aylığı ile kıyaslandığında, promosyon alan emekliler 1 maaş ikramiye almaya hak kazanıyor.

Şu anki kampanyalar incelendiğinde, en yüksek promosyonu veren bankalar Yapı Kredi Bankası ve ING Bank, ek promosyon ödemeleriyle toplamda 18 bin TL'ye ulaşıyor.

Kamu bankaları, SGK tarafından belirlenen emekli maaşı promosyonu tutarı olan 12 bin TL'yi öderken, Türkiye Finans Bankası ise emeklilere 14 bin 500 TL ödeme yapıyor.

Ekonomistler arasında bazıları, emeklilerin maaş zammını beklemelerini önerirken, bazıları ise ek zam beklentisinin düşük olduğunu ve promosyon rakamlarında Temmuz ayı sonrasında büyük bir artış beklenmediğini belirtiyorlar.

Bankalar bu promosyonları 3 yıllık bir süre için öderken, bu süre dolmadan maaşını taşıyanlardan belirli tutarlarda kesinti yapılıyor.

Kaynak: Haber Merkezi