Isparta İl Müftüsü Muharrem Biçer, genç çiftlerin ekonomik sıkıntılar yaşamaması için "ikisi bir arada nikah" çağrısında bulundu. Ülkemizde evlilik maliyetlerinin giderek artmasıyla birlikte, Müftülerin de bu konuya dikkat çektiği görülüyor. Son açıklamalarıyla dikkat çeken Isparta İl Müftüsü Muharrem Biçer, ailelere seslenerek evliliği zorlaştırmamaları, aksine kolaylaştırmaları gerektiğini belirtti. Evlilik maliyetlerinin genç çiftler üzerinde büyük bir baskı oluşturduğunu vurgulayan Müftü Biçer, "Ailelerimizin bu konuda daha anlayışlı olmaları ve gereksiz harcamalardan kaçınmaları önemlidir" dedi.

Isparta’da evlenmelerin azaldığını ve bunun sebebinin evlilik masrafları olduğunu söyleyen Müftü Biçer, ‘’Resmi ve dini nikahı aynı anda kıydırın, düğün masraflarını azaltın. Peygamberimiz bir hadisinde ‘Müjdeleyin nefret ettirmeyin; kolaylaştırın zorlaştırmayın.’ buyurmuştur. Gençlerimizin evliliklerini kolaylaştıralım, borç batağına sokup ailelerin dağılmasına sebebiyet vermeyelim.’’ dedi.

EVLİLİKTE MALİYETLER BÜYÜK SIKINTI OLUŞTURUYOR

Ailelerden evlilik masraflarını en aza indirmelerini isteyen Biçer, şöyle devam etti: "Buradan anne ve balara tavsiyelerim evlenme maliyetini düşürmeleridir. Çünkü gençlerimiz evlenme maliyetinin yüksek olması nedeniyle maalesef evlenemiyorlar. Bu da toplumda büyük sıkıntılara meydan veriyor. İl Müftülüğü olarak vatandaşlarımızdan evlenmeyi kolaylaştırmalarını tavsiye ediyoruz. Vatandaşlarımızın İl Müftülüğümüze nikâh kıymak için yoğun bir ilgisi var. Özellikle nikâhın besmeleyle ve duayla başlaması vatandaşları çok memnun ve mutlu ediyor. Bunu gördüklerinde de müftülüğümüze talepte bulunuyorlar."

Kazada Hayatını Kaybeden Gurbetçi Genç Toprağa Verildi Kazada Hayatını Kaybeden Gurbetçi Genç Toprağa Verildi

GELENEKSEL DÜĞÜNLERİN MASRAFI AĞIR SADE DÜĞÜNLERE YÖNELELİM

Geleneksel düğün masraflarının genç çiftler üzerinde ağır bir yük oluşturduğunu belirten Müftü Biçer, "Ailelerin düğün ve nikah masraflarını birleştirerek genç çiftlerimizin maddi açıdan daha rahat etmelerini sağlamalıyız. Bu şekilde hem evlilik sürecini kolaylaştırabiliriz hem de toplumsal bir farkındalık oluşturabiliriz. Gençlerin evlenme kararlarını ertelemelerine neden olan mali zorlukların aşılabilmesi için evlilik hazırlıkları yapan aileler tarafından geleneksel düğün anlayışından uzaklaşarak, sade ve ekonomik düğünler yapmak, genç çiftlerimizin daha sağlıklı bir evlilik hayatına adım atmalarını sağlayacaktır" dedi.

Muhabir: Ali Rıza Cesur