Isparta

Nakit Avans Uygulamasına Yeni Düzenleme

Mart ayı itibarıyla, Türkiye'de tüm bankalar tarafından sunulan taksitli nakit avans uygulamasında önemli değişiklikler yaşandı.

Abone Ol

Merkez Bankası, normal şartlar altında 12 aya kadar uzayabilen taksitli nakit avans vadelerini sırasıyla 6 ve 3 aya kadar düşürdü. Bu düzenleme, bankaların sunduğu taksitli nakit avansların vadelerinin kısalmasına neden oldu.

BDDK’dan Bankalara Normalleşme Çağrısı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kısa süre önce bankalara yönelik bir normalleşme çağrısı yaptı. Bu çağrı sonrası, birçok özel bankanın faiz kısıtlamalarını kaldırdığı bilgisi alındı. Bankalar, müşterilerine 12 aya kadar taksitli nakit avans imkanı sunmaya başladı. Bu kararın gerekçesi olarak, nakit avans faiz oranlarının yüzde 5 seviyesine çekilmesi gösterildi.

Yüzde 5 Faizle Nakit Çekimi Devam Ediyor

Mart ayının ortalarından itibaren, sıkı para politikaları ve yüksek enflasyon nedeniyle vatandaşlar, kredi kartlarından nakit çekim ve kredili mevduat hesaplarına yöneldi. Bu dönemde, kredili mevduat hesapları ve kredi kartlarından nakit çekim faizleri yüzde 5 seviyesine çekilirken, gecikme faizi ise yüzde 5,3'e yükseltildi. Bu faiz oranları, özellikle ihtiyaç kredisi faizlerine kıyasla oldukça düşük kaldı ve bu durum vatandaşların kredi kartlarından ve kredili mevduat hesaplarından nakit çekimini artırdı.