Isparta son yıllarda dışarıdan gelen misafirlerini ağırlayacak tesislere ardı ardına kavuşmaya başladı. Yıllar önce asker oğlunun yemin merasimine ya da çocuklarının mezuniyet törenine gelen ailelerin ‘Isparta’da gezecek neresi var?’ sorusuna; ‘Nereyi tarif etsek ki!’ diye paniğe kapılmamıza gerek kalmadı.

Yıllarca Isparta’da ticaretle uğraşan, Ticaret ve Sanayi Odası, Isparta Belediyesi, Isparta spor gibi teşekküllerde yöneticilik, yardım kuruluşlarında lokomotif görevleri yapmasından kaynaklanıyor olsa gerek Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen bu eksikliği hissetmiş olmalı ki göreve geldiği günden bu yana önemli projelere imza atmayı başardı.

Yaşı 50’nin üstünde olanlar iyi hatırlar. Bir zamanlar Kirazlıdere’de içkili bir restoran vardı. Sonra orası kapandı akşamcıların arabaları ile içki alemi yaptığı yer olarak sicili kirlendi. Aklı başında hiç kimse hava karardıktan sonra ailesini alıp oraya çıkamaz hale geldi.

Şimdi sosyal tesisleri, cam seyir terası ve Andık Deresi’ne kadar uzanan harika yolu ile neredeyse Isparta halkının en gözde mekanı oldu. Ailesi ile yemeğe çıkmak isteyen aileler artık hem fiyatı hem manzarası ile Kirazlıdere’yi tercih eder oldu.

Bazen o kadar kalabalık olduğu zamanlar oldu ki kapıda masaların boşalmasını bekleyen kalabalığa rastladığımız oldu. Kirazlıtepe ve Bezirgan Sufrası inşa edilmeye başlandı. Bezirgan Sufrası Cuma akşamı hizmete açıldı. Kirazlıtepe’de 15 güne kadar açılacak müjdesini verdi Başkan Başdeğirmen.

Açılış konuşmasında verdiği bilgilerin bir kısmını o gün öğrendim. Isparta’nın geçmişini iyi bilen, kültürünü yaşatmak için çaba sarf eden başkanı bir kez daha takdir ettim.

Son yıllarda yeniden yaşatılmaya başlanılan kurban indirme töreni, tarihi bir geçmişi olan Bezirgan’ın sarhoş yatağı olmasından uzaklaştırılıp kentin en gözde mekanı haline getirilmesi takdir edilmeyi de hak ediyor.

Seçim çalışmaları sırasında bu memlekette 15 yıl belediye başkanlığı yapmış Yusuf Ziya Günaydın’ın bu konuda Şükrü Başdeğirmen’i eleştirmesini de hazımsızlık olarak değerlendiriyorum. Zira insan buradaki atmosferi görünce ’15 sene boyunca ben bunu neden akıl edemedim?’ diye kendi kendini yer bitirir. Sayın Günaydın’da eminim bu hazımsızlığın bir tezahürü olarak bunu yaptı ve halk da sandıkta gereken cevabı verdi zaten.

Isparta Valisi Aydın Baruş da törende Başkan Başdeğirmen’e bu çalışmalarından ötürü teşekkür ettikten sonra bir de ricada bulundu ve Çünür Tepesi’nin de bir an evvel bitirilmesini istedi. Vali bey bunu istedi ama zaten belediye ekipleri son bir haftadır çalışmalarına burada çoktan başlamıştı. 3 boyutlu görsellerinden gördüğümüz kadarıyla muazzam bir yer haline geleceğine kuşkumuz yok. Bu tesiste bittiği zaman Isparta Ayazmana’dan Çünür’e kadar etrafı hoşça vakit geçirilecek bir yer haline gelecek.

Başkan Şükrü Başdeğirmen, seçim meydanlarında sayıyordu dün yine saydı. Tren garı, Atatürk Parkı, Kirazlıdere, Andık Deresi ve en önemlisi yıllarca bir mezbelelik olarak şehrin tam ortasında duran canlı cenaze ITKM. Hepsi hayat buldu. İnsanlar artık buralarda rahatça vakit geçirebiliyorlar.

Hac Kayıtlarında Son Gün Hac Kayıtlarında Son Gün

En önemlisi de kentimizin komşu illerinden buralara günübirlik turlar düzenlenmesi. Artık sadece gül ve lavanta mevsiminde değil yılın 12 ayında gezi düzenlenebilecek bir yer haline geldik.

Bir gün Mimar Sinan Caddesi’nde bir asker ya da öğrenci ailesi ile karşılaştığınızda size ‘Isparta’da nerelere gidebiliriz?’ dediklerinde başınızı kaşımak yerine ‘Hangi birini saysam ki!’ diyeceğiniz bir kent haline gelmeyi başardık.

Bu yüzden başta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen olmak üzere tüm belediye yönetimi ve çalışanlarına şehrimize katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Kaynak: Haber Merkezi