Isparta

O desteği Isparta emeklisi de istiyor

Ak Partili Karabük Belediyesi, ildeki emeklilerin su ve toplu taşıma hizmetini ücretsiz yaptı. Destek paketi diğer illerde heyecan uyandırdı. Isparta’da da emekliler Belediye Başkanı Başdeğirmen’den benzer bir desteğin verilmesini talep etti.

Abone Ol

Karabük Belediye Meclisi, ekonomik zorluklarla boğuşan ve ay sonunu getirmekte zorlanan emeklilere umut ışığı oldu. Emeklilere, verilen destek paketi sayesinde toplu taşıma ve suyu ücretsiz kullanılacak. Ak Partili Belediyenin bu kararı Karabük emeklilerini sevince boğdu. Karar, küçük şehirlerde yaşayan emekliler için adeta emsal oldu. Isparta’da da emekli kesimleri AK Partili Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’den  benzer bir destek paketi beklediklerini ifade ettiler.

Tüm Emekliler Derneği Başkanı Hayati Yıldız, Karabük Belediyesinin kararının memnuniyet verici olduğunu söyledi. Emeklilerin düşük  gelirle yaşam mücadelesi verdiğini kaydeden Yıldız, ‘Bu ekonomik zorluklar altında verilecek her türlü destek emekliye nefes aldıracaktır.  Karabük Belediyesinin aldığı karar Isparta’da da uygulanırsa başkanımıza minnettar kalırız’ dedi

TÜED Şube Başkanı Kadir Ersal ‘da ‘Türkiye de en düşük gelire sahip kesim emekliler.  Düşük maaşla geçinmek zorunda kalan emeklilerin yerel yönetimlerin desteğine ihtiyacı var. Karabük Belediye Başkanı ve Meclis üyelerine teşekkür ediyoruz.  Sayın Cumhurbaşkanımız 2024’ü Emekliler Yılı ilan etti. Belediye Başkanımızın vereceği destek bu anlamda da önem arz ediyor. Kendilerinden Ispartamızda yaşayan emekliye su ve toplu taşımada ücretsiz veya indirim desteği vereceğine inanıyoruz’ dedi.