Isparta Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “​Su Verimliliği Seferberliği kapsamında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından su kaynaklarının kalite ve miktar açısından korunması ve sürdürülebilir yönetiminin sağlanmasına ilişkin çözüm yollarının ve kaydedilen gelişmelerin katılımcı ve çok paydaşlı şekilde değerlendirilmesi, konuya ilişkin farkındalığın arttırılması amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğümüzle işbirliği yapılarak, Isparta Merkez' de bulunan Şehit Polis Memuru Akif Altay İlkokulu 2. Sınıf öğrencileri ile Şehit Mehmet Ünal İlkokulu 3. Sınıf öğrencilerine yönelik olarak Suyun Etkin ve Verimli Kullanılması konulu bilgilendirme eğitimi verilmiştir.

Küresel ısınma, iklim değişikliği, hızlı nüfus artışı, artan sanayileşme ve diğer çevre sorunlarıyla birlikte yaşamın kaynağı olan suyun ve dolayısıyla insanlığın geleceği tehdit altındadır. Su kaynaklarının korunması ve verimli kullanılmasına yönelik gerekli tedbirler alınmadığı takdirde,  Türkiye'nin su sıkıntısı yaşayan ülkeler arasında yer alması beklenmektedir. Bu nedenle, tarımsal sulama verimliliğinin iyileştirilmesi neticesinde elde edilecek su tasarrufu miktarı da yüksek olacaktır.

 Mevcut su kaynaklarımızın verimli kullanılması konusunda her bir vatandaşımıza önemli sorumluluklar düşmektedir. Ellerimizi yıkarken, diş fırçalarken ve traş olurken suya ihtiyacımız olmadığı anda musluğu kapatarak, su tesisatındaki sızıntıları önleyerek, musluk uçlarına tasarruf aparatları takarak, tasarruflu duş başlıkları kullanarak, bulaşık ve çamaşır makineleri satın alırken su ve enerji kullanımları düşük olanları seçerek ve tam dolu bir şekilde çalıştırarak, sebze ve meyveleri yıkarken su dolu kap kullanarak, kademeli sifonlar kullanmak gibi hepimizin bildiği basit değişimlerle suyumuzu daha verimli kullanabiliriz.

Eğitim programı neticesinde İlkokul öğrencilerimizin suyun etkin ve verimli kullanılması konusunda farkındalığı artırılmıştır” denildi.

İki ilçe hastanesine Başhekim atamaları yapıldı İki ilçe hastanesine Başhekim atamaları yapıldı

Kaynak: Haber Merkezi