Isparta

Okullarda Gıda Güvenilirliği ve Gıda İsrafı Anlatıldı

Isparta’daki okullarda İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kontrol Görevlileri tarafından toplamda 1180 öğrenciye “ Okullarda Gıda Güvenilirliği, Gıda Kayıpları ve İsrafı" konulu eğitim düzenlendi.

Abone Ol

Tarım ve Orman Bakanlığı 2018-2023 Stratejik Planında yer alan; uluslararası standartları gözeterek, üretimden tüketime doğal kaynakların ve insan sağlığının korunması için gıda güvenilirliğini sağlamak amacıyla oluşturulan "Okullarda Gıda Güvenilirliğine Yönelik Uygulamaları Geliştirmek" hedefi doğrultusunda, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kontrol Görevlilerince Yedişehitler İlköğretim Okulu, Keçiborlu Kükürt İlkokulu, Gelendost Balcı İlkokulu, Gülcü İlkokulu, Gazi ilkokulu, Gülçiçek Anaokulu, Nazmi Toker Ortaokulu ve Naşide Halil Gelendost ​ İlkokulu'ndaki toplamda 1180 öğrenciye “ Okullarda Gıda Güvenilirliği, Gıda Kayıpları ve İsrafı" konulu eğitim düzenlenmiştir.

Düzenlenen eğitimde gıda israfı, güvenilir gıda, gıda hijyeni, gıda zehirlenmeleri ve önleme yolları, gıdalarımızı saklama koşulları, doğru ve dengeli beslenme, alışverişte ve okul kantinlerinde nelere dikkat edilmesi gerektiği, kişisel temizlik, el yıkama şekli, tüketilen ürünlerin etiket bilgileri ve Alo 174 Gıda hattının ne işe yaradığı ve nasıl kullanılması gerektiği ile ilgili bilgiler verildi. Öğrencilere “Gıdanı Koru" kampanyası maskotu Cano tanıtıldı ve animasyon gösterisi izletildi. Ayrıca buğdayın yolculuğu konulu çizgi film izletildi. Sunum sonunda öğrencilerin sorularına cevap verildi. Eğitimlerimize yıl içinde farklı okullarda devam edilecektir.

Haber Merkezi