Isparta

Prof. Dr. Ahmet Akkaya Son Yolculuğuna Uğurlandı

Geçirdiği ani kalp krizi sonucu hayatını kaybeden SDÜ Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Akkaya, düzenlenen törenlerle son yolculuğuna uğurlandı.

Abone Ol

Geçirdiği ani kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Süleyman Demirel Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Akkaya, SDÜ Hastanesi Konferans Salonunda ve Başhekimlik Binası önünde düzenlenen törenlerle son yolculuğuna uğurlandı. 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alim Koşar, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilgün Şenol, Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Önder Öztürk ve Genel Cerrah Prof. Dr. Mahmut Bülbül, konuşmalarında Prof. Dr. Akkaya’nın hayatı ve kariyeri üzerine anılarını paylaştı. İlahiyat Fakültesi öğretim görevlileri, merhum Prof. Dr. Ahmet Akkaya adına dua etti.

Prof. Dr. Önder Öztürk konuşmasında, meslek hayatına başladığı andan itibaren Prof. Dr. Akkaya’nın kendisi için bir baba figürü olduğunu belirtti. Prof. Dr. Öztürk, “Her zaman yanımda olan ve bana destek olan hocam ile baba-oğul, abi-kardeş gibiydik. Onun güzel ruhu ve ülke için taşıdığı değerli düşünceleri her zaman hatırlanacak. Onun gerçekleştiremediği hayalleri artık bizlere emanet.” diye konuştu.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilgün Şenol, yıllarca Tıp Fakültesi'ne emek veren değerli bir bilim insanını kaybetmenin derin üzüntüsü içerisinde olduklarını vurgulayarak, Prof. Dr. Ahmet Akkaya’nın meslek hayatı boyunca birçok insana yol gösteren bir doktor olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Şenol şöyle konuştu: "Hocamızın yetiştirdiği öğrenciler ve asistanlar, tıp camiasına bıraktığı en büyük mirastır. Onlar hocamızın adını yaşatacak. Hocamız insani değerleriyle herkes için örnek biriydi. Onun anısını daima güzel hatırlayacağız.” 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alim Koşar da SDÜ ailesinin çok önemli bir ferdini kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirerek, Prof. Dr. Ahmet Akkaya’nın 30 yıl boyunca üniversiteye, bölgeye ve Isparta’ya hizmet ettiğini vurguladı. Prof. Dr. Koşar, "Her zaman pozitif enerjisini yansıtan bir insandı. Hocamıza Allah'tan rahmet, kalanlara sabır diliyorum." dedi. 

Genel Cerrah Prof. Dr. Mahmut Bülbül, yıllarca birlikte çalıştıkları ve tıp camiasında derin izler bırakan Prof. Dr. Ahmet Akkaya’yı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını belirterek, "Onun gibi bir dostu ve meslektaşı kaybetmek hepimiz için büyük bir kayıp." diye konuştu.

Törenlerin ardından, Prof. Dr. Ahmet Akkaya’nın cenazesi Asri Mezarlık’ta kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.