Isparta

Sahte Alkol Üretimine Karşı Yeni Dönem

Sahte ve yasa dışı alkollü içki üretiminden kaynaklanan can kayıplarının önüne geçmek amacıyla oluşturulan Elektronik Alkol Takip Sistemi'nin (EATS) tüm unsurlarıyla devreye girmesiyle birlikte, e-Devlet üzerinden Alkol Ticaret Platformu adıyla yeni bir hizmet başladı.

Abone Ol

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın "Etil Alkol, Metanol ve Suma Üretim Miktarı ile Etil Alkol ve Metanol Depolarındaki Stok Hareketlerinin Tespitine, Ürünlerin Ticaretine İlişkin Yöntemin Belirlenmesine, Verilerin Toplanmasına ve Ürünlerin Nakline İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bu tebliğ, EATS'ın uygulama usul ve esaslarını düzenliyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, düzenlemeyle EATS'ın tüm unsurlarıyla devreye girdiğini duyurdu.

Bakan Yumaklı, sistemin sahte ve yasa dışı alkollü içki üretiminden kaynaklanan can kayıplarının önüne geçmeyi hedeflediğini belirtti. Ayrıca, bu sistemin yasa dışı alkollü içki üretimiyle mücadelede önemli bir adım olacağını vurguladı.

Yumaklı, sistemin, etil alkol üretim ve ithalat miktarının elektronik ortamda tespitine, ürünün yurt içindeki fiziki sevkiyatı ile piyasa arz zinciri içindeki hareketinin elektronik ortamda adım adım izlenmesine ve kayıt altına alınmasına imkan sağlayacağını ifade etti.