Isparta

Salı Pazarında Zeytinin Tanesi 1 Lirayı Buldu

Isparta Salı Pazarı'nda bu hafta dikkat çeken bir durum yaşandı. Pazardaki zeytin fiyatları, boyutu büyük olanlar için 1 liraya denk geliyor.

Abone Ol

Bu zeytinin kilogramı 300 lirayı buluyor. Zeytinciler, bu durumun tadımlık zeytinler için ise 30 kişinin 30 lira ödemesi anlamına geldiğini belirtiyor. Ancak fiyatlar sadece zeytinle sınırlı değil; peynir fiyatları da gözle görülür bir artış göstermiş durumda. Kahvaltıların vazgeçilmezi olan peynirler, pazarda 200 liranın altında bulunamıyor. Vatandaşa göre bu fiyatın altında olanların hiç tadı yok. Vatandaşlar bu tarz peynirlerin katkı maddeleri ile doldupunu bu yüzden fiyatının ucuz oldğunu belirtiyor. Fiyatlar 220 liradan başlayıp 300 liraya kadar çıkıyor. Bununla birlikte, birçok tezgah artık peynirlerin tadımını kaldırmış durumda ve bıçağın ucuna takılarak ikram edilen peynirler sadece satın alacak müşterilere sunuluyor.

Fiyatların bu denli yüksek olmasından sebebini ismini belirtmek istemeyen bir esnaf şöyle sıraladı; "Bu artışlar, maliyetlerin yükselmesinde kaynaklı. Öncelikle, zeytin yetiştiriciliğinde kullanılan gübre ve ilaç maliyetlerinde büyük artış yaşandı. Ayrıca, zeytin hasadının zorluğu ve iş gücü maliyetleri de fiyatları etkileyen diğer unsurlar arasındadır " dedi.

Vatandaş ise; ". Peynir fiyatları da 200 liranın altına düşmüyor; 220 liradan başlayıp 300 liraya kadar çıkabiliyor. Piyasada ucuza peynir ve zeytin var. Ama hiçbir tadı yok. Tuluk peyniri diye aldım. Sabah eşimin önüne kahvaltıda koydum, kendisi 1-2 kere aldı bir daha da yemedi." dedi.