2013  yılında Sav Belediyesi tarafından kurulan Davraz Su, 4 yıl sonra özel sektör tarafından işletilmeye başlandı. Sav’ın karlı suyunun eridiği kaynaktan gelen suyun ekonomiye kazandırıldığı fabrikada bugün, günde 3 bin adet damacana, 400 bin adet bardak su üretiyor.
400 BİN BARDAK 3 BİN DAMACANA ÜRETİMİ
Fabrika işletmecisi Bünyamin Işık, Davraz Su olarak memleketin suyunu ekonomiye kazandırmaktan mutlu olduklarını söyledi. 2017 yılında fabrikayı işletmeye başladıklarını belirten Işık , ‘Bin 500 metrekarelik dolum tesisimizde damacana ve bardak su üretimi yapmaktayız. Lojistiği de kendimiz yapıyoruz. Günde 4 tır iç piyasaya su gönderiyoruz. Günlük 400 bin adet bardak su, 3 bin adet damacana su üretimi yapmaktayız. Isparta , Antalya ve Burdur’da bayilerimiz var’ dedi.
DOĞAL KAR SUYU EKONOMİYE KAZANDIRILDI
Davraz Su’nun özelliğinin Sav’da çıkan ve bölgede tek olan kar suyunun erimesiyle gelen kaynaktan doldurulan su olduğunu kaydeden Işık, “Kar suyunu doğal kaynak olarak insanlara içiriyoruz. 10 bin metrekarelik bir tesis alanımız var. 19 kişiye istihdam sağlıyoruz. Isparta'nın markası Davraz, Antalya , Konya ve Burdur illerinde tüketiliyor. Antalya’da ünlü oteller bizden su alıyor. Otellerin yüzde 85'ine su veriyoruz. Konya’da Hilton grubu suyu bizden alıyor. Migros'a , Konya Çimento’ya su veriyoruz. Havalimanlarında bile Davraz Su içiliyor” diye konuştu.
500 MİLYON LİRALIK YENİ YATIRIM HEDEFİ
Çevrede yeni bir kaynak suyunu işletmeye almak için girişimlere başladıklarını kaydeden Işık, “Başvurumuzu ilgili mercilere yaptık. Bu suyu işletmeye almak istiyoruz. 500 milyon liralık bir yatırım. Devlet teşvikinden yararlanarak bu hedefimize ulaşmak istiyoruz” dedi.

Başkan Başdeğirmen’den Gaziler Günü mesajı... Başkan Başdeğirmen’den Gaziler Günü mesajı...

Muhabir: Nadir Öngören