Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in öncülüğünde kurulan Isparta Kent Hizmetlerini Geliştirme Derneği vasıtasıyla hayırsever iş insanları desteğiyle SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesine ek hizmet binası kazandırılıyor.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığını yaptığı Isparta Kent Hizmetlerini Geliştirme Derneği öncülüğünde hayırsever iş insanları desteğiyle Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ)Araştırma ve Uygulama Hastanesine yapılacak ve yoğun bakım ünitelerinin yer alacağı ek hizmet binasının temeli atılıyor.

Başkan Başdeğirmen, 21 Ağustos Çarşamba günü saat 18.00’da Tıp Fakültesi binası arka bahçesinde gerçekleştirilecek temel atma törenine tüm vatandaşları davet etti.

Zemin kat ve birinci kat olmak üzere toplamda 6.654 m² inşaat alanı bulunacak. Bodrum katta hastanenin teknik servisleri yer alacak ve zemin kat, 3 bin 560 metrekareden oluşacak. Zemin katta yetişkin acil alanları, çocuk acil alanları, 2 adet acil ameliyathane, acil görüntüleme ve tüm ihtiyaç alanlarının karşılandığı bir kat olacak. 

Birinci kat ise 2 bin 437 metrekareden oluşacak olup bu katta izolasyon odaları dahil 52 yataklı yoğun bakım katı, 35 tek kişilik, 17 adet arena tipi yoğun bakım alanına hizmet verecek.

Dr. Emine Metin’in Araştırması, En İyi Araştırma Ödülüne Talip Dr. Emine Metin’in Araştırması, En İyi Araştırma Ödülüne Talip

Muhabir: Özge Çelik