Isparta

SDÜ KASAUM "Bilim Kurulu Kadının Güçlendirilmesi Komisyonu"nda Yer Aldı

SDÜ Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bilim Kurulu Kadının Güçlendirilmesi Komisyonu’nda yer aldı.

Abone Ol

Süleyman Demirel Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bilim Kurulu Kadının Güçlendirilmesi Komisyonu’nda yer aldı. 

Bilim Kurulu Kadının Güçlendirilmesi Komisyonu, Aile ve Toplum Komisyonu, Çocuk Komisyonu, Engelli ve Yaşlı Komisyonlarında çalışmalarını yürütüyor. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Bilim Kurulu Komisyonlar Toplantısı gerçekleştirildi. Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde gerçekleştirilen toplantıda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, aile yapısının güçlendirilmesi, kadın refahının artırılması ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi konularında bilimsel önerilerin önemini vurguladı. Bakan Özdemir Göktaş, bilimsel temele dayalı politikaların toplumun ihtiyaçlarını en doğru şekilde karşılayacağını belirterek Bilim Kurulu’nun çalışmalarının sosyal politikalar için rehber olacağını söyledi. 

Toplantıya katılan Süleyman Demirel Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Sine Erdoğan Mercan, Türkiye’de Kadının Güçlendirilmesi konusunda veri toplama görevini üstlendi. Doç. Dr. Sine Erdoğan Mercan, kadın istihdamının niteliğinin arttırılması, kadınların dijital ürünlere erişiminin kolaylaştırılması ve iş yerinde kadına yönelik psikolojik yıldırmayla mücadele konularında önerilerde bulundu. Toplantı sonunda Bakan Yardımcısı Leman Yenigün Doç. Dr. Sine Erdoğan Mercan’a teşekkür belgesi verdi.