Süleyman Demirel Üniversitesi’nde katkı sağlayan akademik ve idari personel ödüllendirilerek, kariyerinde yükselme yaşayan akademik personele ise binişleri giydirildi.

Süleyman Demirel Üniversitesine 2022 yılı akademik ve toplumsal katkı faaliyetleri kapsamında katkı sağlayan personel ve akademik kariyerlerinde yükselme gösteren akademisyenler için “Süleyman Demirel Üniversitesi Ödül ve Akademik Biniş Giyme Töreni” düzenlendi.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törenin açış konuşmasını yapan Araştırma ve Yenilikçilik Direktörü Prof. Dr. Serdal Terzi, 2022 ödül yönergesi kapsamında verilen ödüllerin sahiplerini bulduğunu dile getirerek “Bu yıl üçüncü kez ödül töreni düzenliyoruz. Üniversitemiz ödül yönergesine göre ödüllerimiz iki türlü olabiliyor. Akademik yayın ve atıf ödülümüz var. Bunlarda başvuru aramıyoruz. Ödüllerimizi verirken akademik teşvik puanlarını esas alıp puan olarak en yüksek alan hocamıza bu ödülü veriyoruz.” dedi.

Bu tür törenlerin kurumsal hafıza açısından önemli olduğuna dikkati çeken Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı ise “Bu ödüller, ciddi bir mevzuat altyapısına dayanıyor. Eksikleri de sizin önerileriniz çerçevesinde gidermeye çalışıyoruz” diye konuştu. Akreditasyon konusuna önem verdiklerinin altını çizen Prof. Dr. Çarıkçı, alınan akreditasyon belgelerinin üniversitenin uluslararası alanda standardizasyon kazandığını, eğitim kalitesinin de güvence altına alındığını gösterdiğini söyledi.

Açış konuşmalarının ardından 2022 yılı akademik faaliyetleri sonucunda üniversitemize katkı sağlayan akademik ve idari personele ödülleri takdim edildi. Daha sonra akademik kariyerinde yükselme yaşayan akademik personele binişleri giydirildi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Ödül Yönergesi kapsamında, öğretim elemanlarının gerçekleştirdikleri akademik faaliyetler değerlendirilmiş, 2022 yılına ait elde edilen çıktılar doğrultusunda; “Fen Bilimleri”, “Sağlık Bilimleri”, “Sosyal Bilimler”, “Güzel Sanatlar”, “Spor Bilimleri” kategorilerinde çalışmalar “genel” ve “35 yaş altı” statülerinde akademik performans ve en yüksek atıf ödülleri kapsamında değerlendirildi. Ödül komisyonunun yaptığı çalışma neticesinde genel statüde akademik performans ödülünü almaya hak kazanan akademisyenler;

Fen Bilimleri Kategorisinde-  Prof. Dr. Mehmet Gürdal

Sağlık Bilimleri Kategorisinde- Prof. Dr. Mustafa Nazıroğlu

Sosyal Bilimler Kategorisinde- Prof. Dr. Hatice Toksöz

Spor Bilimleri Kategorisinde- Doç. Dr. Hulusi Alp

Güzel Sanatlar Kategorisinde- Dr. Öğr. Üyesi Mebrure Ayça Acar

Genel Statüde En Yüksek Atıf Ödülünü Almaya Hak Kazanan Akademisyenler;

Fen Bilimleri Kategorisinde- Prof. Dr. Ata Utku Akçıl

Sağlık Bilimleri Kategorisinde-Doç. Dr. Senem Akkoç

Sosyal Bilimler Kategorisinde-Doç. Dr. Vahit Yiğit

Spor Bilimleri Kategorisinde-Doç. Dr. Mahmut Alp

35 Yaş Altı Statüde; Akademik Performans Ödülünü Almaya Hak Kazanan Akademisyenler,

Sağlık Bilimleri Kategorisinde- Doç. Dr. Sabriye Ercan

Sosyal Bilimler Kategorisinde- Dr. Öğr. Üyesi Dilruba İzgüden

Spor Bilimleri Kategorisinde- Arş. Gör. Dr. Berat Koçyiğit

35 Yaş Altı Statüde En Yüksek Atıf Ödülünü Almaya Hak Kazanan Akademisyenler,

Fen Bilimleri Kategorisinde- Dr. Öğr. Üyesi Sebahattin Serhat Turgut

Sağlık Bilimleri Kategorisinde- Arş. Gör. Dr. Ahmi Öz

Sosyal Bilimler Kategorisinde- Arş. Gör. Esra Aksoy

Spor Bilimleri Kategorisinde- Dr. Öğr. Üyesi Emrah Yılmaz

Yürüttüğü derslerin içerikleriyle örtüşecek şekilde derslerinde yenilikçi yaklaşımlar ve teknolojilerden yararlanması, derslerinde disiplinlerarası çalışmalara yer vermesi nedeniyle- Doç. Dr. Burcu Durmaz, “Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ödülü”ne layık görüldü.

Öğrencilerine sürekli ve düzenli olarak akademik danışmanlık faaliyetlerini sağlamasından dolayı Doç. Dr. Seraceddin Levent Zorluoğlu“Akademik Danışman Ödülü”ne layık görüldü.

Toplumsal katkı politikamızın “toplumun sağlık, spor, sosyal, kültürel, eğitim ve çevre alanında gelişimine katkı verilmesi” esasına uygun olarak yürüttüğü çalışmalarından dolayı Toplumsal Katkı Ödülü, “ Isparta’nın Somut Olmayan Kültürel Mirasının Tespiti Projesi” ekibine verildi.

Proje ekibi:

Prof. Dr. Bilge Hürmüzlü Kortholt

Doç. Dr. Mustafa Genç

Doç. Dr. Seda Şimşek Tolacı

Doç. Tuğba Kodal

Dr. Öğr. Üyesi Deniz Çeliker

Dr.Öğr. Üyesi Yıldız Mutlu Yıldız

“Kadın Hekimlerin Gözünden Kadın Yöneticiliğinin Röntgeni: Kadın Olmak Güzel, Yönetici Olmak Zor” araştırması ile Dr. Öğr. Üyesi Selda Limon“Kadın Araştırmaları Ödülü”ne layık görüldü.

Üniversitemiz “İdari Personel Ödülü” ise hem güzel sanatlar enstitüsünde hem de personel daire başkanlığındaki iki görevi büyük bir özveri ve gayretle yürüten Hatice Yaman’a verildi.

“Kalite Ödülü” almaya hak kazanan birimler ve yöneticiler şu şekilde:

Su Matarasında Peygamber Efendimizin Hadisi Su Matarasında Peygamber Efendimizin Hadisi

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı-Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Maden,

Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölüm Başkanlığı-İngilizce Öğretmenliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Oya Tunaboylu

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı-Daire Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Veli Çapalı,

İdari Ve Mali İşler Daire Başkanlığı- Daire Başkanı Kazım Kahraman

Kütüphane Ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı-Daire Başkanı Uğur Bulgan

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı-Daire Başkanı Emrah Gülcemal

Personel Daire Başkanlığı- Daire Başkanı Ferhat Daldal

Sağlık, Kültür Ve Spor Daire Başkanlığı- Daire Başkanı Ümit Yavuz

Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı-Daire Başkanı Mehmet Turşucu

Editör: Özge Çelik