Eğitim ve öğretim döneminin başlamasıyla birlikte Nazmiye Demirel Ortaokulu ve Yılmaz Şener İlkokulu’nun bulunduğu 116’ncı Cadde tam da çile yoluna döndü. İddiaya göre bunun sebebi ise kısa bir süre önce göreve başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Recai Ocak’ın öğrenci taşımacılığı yapan servisleri okul bahçesine aldırmaması.

Servisler okul bahçesine giremediği için öğrencileri ana caddede yani 116’ıncı Cadde üzerinden indirmek zorunda kalıyor. Ortaya çıkan bu tablo hem öğrenciler için hayati risk taşıyor hem de trafiği kilitliyor. Servis şoförleri, rehberler ve veliler çocuklarını karşıdan karşıya geçirmekte güçlük çekerken, caddede trafik keşmekeşe dönüyor.

* VELİLERE HER GÜN TRAFİK CEZASI KESİLİYOR

Bu yaşananlar yetmezmiş gibi çocuklarını indirmek için yol kenarına araçlarını park eden velilere de her gün trafik cezası kesiliyor. Adı “hatalı park” olan ceza nedeniyle hemen hemen her gün velilere 690 TL para cezası uygulanıyor.

* ÖĞRENCİ VELİLERİ VALİ BARUŞ’U GÖREVE DAVET ETTİ

Mesaiye geciken ve o yolu kullanan diğer araç sürücüleri ise hem velilerle hem de servis şoförleri ile sözlü tartışmaya giriyor. Bu sorunun biran önce çözülmesi gerektiğini belirten öğrenci velileri, Isparta Valisi Aydın Baruş’u göreve davet ettiler. Eskisi gibi öğrenci servislerinin okul bahçesine girmesi gerektiğini belirten öğrenci velileri, “böylelikle hem çocukların karşıdan karşıya geçerken ki hayati riskleri ortadan kalkar hem de trafik sorunu çözülür. Ayrıca çocuklarımızı indirmek ve bindirmek için durduğumuz süre zarfında trafik polislerinden anlayış bekliyoruz. Okulların yanında İŞKUR binası var. Onun otoparkı da var. Servis araçları indirme ve bindirme için oraya da alınabilir” ifadelerini kullandılar.

* “LİSE VE ORTAOKUL GİRİŞ SAATLERİ DEĞİŞTİRİLMELİ”

Isparta’da 2 yıl öncesine kadar lise öğrencilerinin okula giriş saatleri 08.00’dı. İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin ise derse başlama saatleri 08.30’du. Daha sonra bu uygulamadan vazgeçildi ve tüm ortaöğretim öğrencilerinin derse başlama saati 08.30 oldu. Öğrenci velileri eski uygulamaya geri dönülmesi gerektiğini belirterek, “böylelikle Isparta’da sabah saatlerinde yaşanan trafik karmaşasının da önünü geçilmiş olur” diye konuştular.

Şehir Hastanesi Hekim Kadrosunu Güçleniyor Şehir Hastanesi Hekim Kadrosunu Güçleniyor

Kaynak: Haber Merkezi