Eğirdir Belediyesinden yapılan açıklamada; “İlçemiz sınırları içerisinde yer alan Pınar pazarı mahallesi Karpuzboğazı Sitesi, Altunkum mahallesi Sezginler Sitesi ve Sanayi mahallesi TOKİ konutları sıfır atık projesi kapsamında geri dönüşüm için birbirleriyle yarışıyor.

Site sakinleri konutlarında biriktirdikleri cam, metal, kağıt ve plastik olmak üzere tüm ambalaj atıklarını iç mekan kutularında biriktirmektedir. Biriken ambalaj atıkları Belediyemiz ve ASL GERİDÖNÜŞÜM firması ile birlikte tartılıp, toplanmıştır.

İlk tartım sonuçlarımız

Terzi Abdullah Topözlü Vefat Etti Terzi Abdullah Topözlü Vefat Etti

KARPUZBOĞAZI SİTESİ ​136 kg

TOKİ KONUTLARI ​37 KG

SEZGİNLER SİTESİ ​10 KG

UNUTMAYALIM!

Satın alınan pek çok ürünün içindeki kâğıt, metal, cam ve plastik ambalaj malzemesi içinde sunulduğu dikkate alındığında, ayrıştırdığınız her atık ile çevre ve doğal kaynaklarımız korunmakta, çöpe giden atık miktarı azalmakta ve ekonomiye tekrar kazandırılması önemli bir adımı oluşturmaktadır.

 Sağlıklı ve sürdürülebilir bir atık yönetim sistemi, ambalaj atıklarının diğer atıklarla karışmadan kaynağında ayrı toplanması ve organize bir yapı içerisinde geri kazanım sürecinin gerçekleştirilmesini gerektirmektedir.

Geri kazanım çalışması ile doğal kaynakların korunması, kaynak israfının önlenmesi ve bertaraf edilmesi gereken katı atık miktarının azaltılması mümkün olmaktadır. Bu nedenle, geri kazanım çalışmalarının ilk adımını kaynakta ayrı toplama oluşturmaktadır.

5 Haziran Dünya Çevre Gününde en çok atık toplayan sıfır atık sitemizin bahçesine çiçekler, peyzaj düzenlemesi, kamelya veya geri dönüşüm saksılarından hediyeler takdim edilecektir” denildi.

Kaynak: Haber Merkezi