Isparta

Sınıf ve öğretmen e-okul üzerinden belirlenecek

İl Milli Eğitim Müdürü Recai Ocak , anaokula, ilkokula ve 5.sınıfa kaydı yapılan öğrencilerin şubeleri ve öğretmenlerin e-Okul sistemi üzerinden belirleneceğini söyledi.

Abone Ol

Görevine başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Recai Ocak , bu eğitim öğretim döneminde anaokula, ilkokula ve 5.sınıfa kaydı yapılan öğrencilerin şubeleri ve öğretmenlerin kura yöntemi ile e-Okul sistemi üzerinden Bakanlıkça belirleneceğini söyledi.

İlkokulda şube değişikliğinin velinin yazılı talebi üzerine rehberlik servisinin hazırlayacağı gerekçeli görüş raporu alınarak okul yönetimince o ders yılı içinde bir defaya mahsus olmak üzere yapılabileceğini açıklayan Ocak  "Ortaokul ve imam hatip ortaokuluna kaydı yapılan öğrencilerin şubeleri, kura yöntemi ile e-Okul sistemi üzerinden Bakanlıkça belirlenecek. Bu okullarda şube değişikliği, velinin yazılı talebi üzerine rehberlik servisinin hazırlayacağı gerekçeli görüş raporu alınarak okul yönetimince o ders yılı içinde bir defaya mahsus olmak üzere yapılacak. İlkokul ve ortaokulların ilk sınıflarına kaydı yapılan veya bu sınıflara nakil olan öğrencilerden ilkokul kademesindekilerin şube ve öğretmenlerinin, ortaokul kademesinde olanların ise şubelerinin e-Okul sistemi üzerinden belirlenmesine ilişkin yönergedeki maddeler uygulanacak"

SINIF BELİRLEME İŞLEMLERİ 28-30 AĞUSTOS'TA YAPILACAK

Bu kapsamda, öğrencilerin şubelerinin ve 1. sınıf öğretmenlerinin e-Okul sistemi üzerinden belirlenmesine ilişkin iş ve işlemlerin ilgili yönerge kapsamında 28-30 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirileceğini kaydeden Ocak, bu kapsamda tedbirleri aldıklarını söyledi. Ocak "Örneğin birinci sınıf için adrese dayalı sistemden A okuluna 100 öğrenci kayıt yaptırdı. Daha önce şubelere öğrenci ve öğretmenler okul idarecileri tarafından yerleştiriliyordu. Şimdi bu öğretmen ve şubeleri e okul sistemi üzerinden belirlenerek, eşit miktarda sınıflara yerleşim sağlanacak" diye konuştu.