GÜNCEL

Soğuk Asfalt Nedir Nerelerde Tercih Edilir?

Abone Ol

Soğuk Asfalt Nedir Nerelerde Tercih Edilir?

Genellikle otoyollarda yama işlemleri yapılırken ve ek çalışmaları gerçekleştirilirken soğuk asfalt uygulaması yapılır. İçerisinde agrega yama katkısı ve bitüm bulunan bu soğuk soğuk asfaltın genel olarak da kış aylarında tercih edildiği bilinmektedir. Asfalt Ankara sitesini ziyaret ederek asfalt çeşitlerini inceleyebilir ayrıca Ankara asfalt firmaları hakkında bilgi alabilirsiniz.

Asfalt Dökme Aşamaları Nelerdir?

Asfalt dökümünde aşamaları oldukça önemlidir. Asfalt yapımı ilk olarak zemin hazırlığından geçer. Daha sonra zemine akar kodu verilir. Akar kodu verildikten sonra alt tabakanın yapılması ve sıkılaştırılması sağlanır. Alt tabakanın ardından asfalt Serim işlemi dökümüne devam edilir. Zemine dökülen asfalt düzgünce yaydırıldıktan sonra bir silindir yardımı ile sıkılaştırma işlemi gerçekleştirilir. Sadece soğuk asfalt kullanılarak bir yama işlemi bile gerçekleştirilecek olsa da tüm bağışlamalar sırayla gerçekleştirilir. Ankara asfalt dökme işleminde en iyi hizmetleri sunar.

Asfalt Çeşitleri Nelerdir?

Asfalt çeşitleri temelde ikiye ayrılmaktadır. Örneğin asfalt bazen doğal yollarda elde edilirken bazen de petrolün damıtılması ile elde edilmektedir. Doğal yollarla elde edilen doğal asfalt petrolün damıtılması ile elde edilen asfalta ise yapay asfalt denilmektedir. Bu temel ayrımdan sonra asfaltlar içerisinde bulunan maddelere göre isimlendirilmektedir.

Bunlar renkli asfalt sıcak asfalt soğuk asfalt taş mastik asfalt ve modifiye asfalt olarak karşımıza çıkmaktadır. Bilinen bu 5 çeşidin içerisinde yine bazı çeşitler mevcuttur. Asfalt Ankara sitesini ziyaret ederek asfalt çeşitleri hakkında bilgi edinebilir uzman ekibimizden ihtiyacınız doğrultusunda destek alabilirsiniz.

Kaynak: https://asfaltfirmalariankara.com/