Isparta

Sosyal destek ödemeleri zamlandı: Tarih belli oldu!

Hayat pahalılığı ve yaşam koşulları sebebiyle dar gelirli insanlar için sosyal destek ödemeleri önem arz ediyor. 2025 yılı Ocak ayı itibari ile ihtiyaç sahibi vatandaşları sağlanan sosyal destek ödeneklerinde artış yaşanacak.

Abone Ol

Engelli, yaşlı,hasta ve dar gelirli vatandaşların merak ettiği soruların başında artış tutarları geliyor. Ekonomik olarak geçinmekte zorlanan vatandaşlar için sosyal destek ödemelerinin de yapılacak artışın tutarı önem taşıyor.

Takvim Gazetesinden Çığıl Ön Yener’in haberine göre Ocak ayında memur maaş kart sayısında artış yaşanacak. yaşanan bu artıştan yaşlılara engellilere hastalara ve evde yakınına bakanlara yapılan ödemeler de etkilenecek.

Ocakta memurlara %6 zam ve 2024’ün ikinci yarısındaki enflasyonun %10’u aşan kısmı üzerinden fark yansıtılacak OVP’de yer alan yüzde 41.5’lik OVP'de yer alan yüzde 41.5'lik 2024 yılı TÜFE tahminine göre, ikinci 6 aylık enflasyon yüzde 13.44 olarak gerçekleşecek.

YENİ SOSYAL DESTEK ÖDEMESİ TUTARLARI NASIL OLACAK?

2025 yılının Ocak ayı itibari ile sosyal destek ödemeleri için belirleyici bir kriter olan kişi başı gelir sınırı da asgari ücretin artmasıyla birlikte yükselecek.

Destek ödemelerine yansıyacak tutarlarsa, evde bakıma muhtaç olan yaşlılar ve engelliler için 9 bin 77 TL’den 9 bin 923’ ye yükselecek. Engel oranına göre sağlanan engelli aylıklarının ise %40 ila 69 engeli olanlara ödenen tutarı 3 bin 338 TL’den 3 bin 648 liraya, yüzde 70 ve üzeri engeli olanların aylığı da 5 bin 7 liradan 5 bin 473 liraya yükselecek. 18 yaşından küçük engellilerin yakınlarına aylık 3 bin 338 lira ödenirken, bu tutar 3 bin 648 liraya çıkacak.

TÜBERKÜLOZ HASTALARI EK ÖDEME ALABİLİYOR

Bununla birlikte tüberküloz SSPE hastalarına ödenen 9 bin 77 TL tutarındaki yardımda 9 bin 923 TL’ye yükselecek. Tüberküloz hastaları bu ödemeye ek olarak aylık 600 TL’de bakım yardım ödemesi alabiliyor.

Öte yandan ekonomik desteğe ihtiyacı olan çocuklu ailelere sağlanan sosyal ve ekonomik destek ödemelerinde de artış yaşanacak.