Devlet Hava Meydanları İşletmesi ( DHMİ) bünyesinde faaliyet gösteren Isparta Süleyman Demirel Havalimanı, yıllık 1 milyon 500 bin yolcu kapasiteli terminali ile bölge halkına hizmet veriyor.

Gazetecileri havalimanında ağırlayan Süleyman Demirel Havalimanı Müdürü Üzeyir Cihan, Havalimanı hakkında genel bilgiler verdi.

Özellikle son yıllarda büyük atılımlara imza atan Süleyman Demirel Havalimanı Müdürü Üzeyir Cihan, Isparta’nın dünyaya açılan kapısı niteliğindeki Süleyman Demirel Havalimanı’nın ülke genelindeki en yoğun meydanlar arasında sayıldığını kaydetti.

Uykunun Önemi: Sağlığınız İçin Neden Kritik? Uykunun Önemi: Sağlığınız İçin Neden Kritik?

Isparta Süleyman Demirel Havalimanı 25 Temmuz 1997 tarihinde hizmete girdi. Toplam 4 bin 290 metrekare iç ve dış hat olmak üzere yıllık 1 milyon 500 bin yolcu kapasiteli terminale sahip.

Havalimanından haftanın 5 günü İstanbul, bir günü ise Tahran-Tebriz seferlerinin yanı sıra hac ve umre seferleri düzenleniyor.

Havalimanında toplam 500’ün üzerinde personel hizmet veriyor. İçerisinde 16 bağımsız bina bulunan havalimanının güvenlik önlemleri ise üst düzey.

Türkiye’de birçok belediyede ve havalimanında bulunmayan ARFF (İtfaiye) araçlarının da 7/24 hizmete hazır beklediği havalimanında uçuş eğitimleri hizmetleri de veriliyor.

Havalimanı yolcu terminali Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün denetimlerinden de başarıyla geçerek Terminal İşletme Ruhsatı aldı. Ayrıca ISO 9001-2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi’ne de sahip.

Çevre dostu Havalimanı olma özelliği ile de dikkat çeken Isparta Süleyman Demirel Havalimanı son yıllarda hazırladığı çeşitli projelerle fiziki imkanlarını da geliştirdi. Havalimanında doğalgaz hattı projesi tamamlanarak tüm bina ve tesislerde faaliyete geçti.  

Havalimanında yer alan Çelebi Hava Servisi, Er-Ah Havacılık Okulu, Asal Havacılık gibi önemli şirketlerle istihdam sağlanırken, bu kuruluşların katkılarıyla havacılık alanında da bölgenin merkezi haline geliyor. Ayrıca, Nizamiye Binası’nın yenilenmesi, doğalgaz hattının devreye alınması, deprem güçlendirme çalışmaları ve iletişim altyapısının modernize edilmesi gibi projeler, havalimanının hizmet kalitesini üst seviyelere taşıyor.

2023 yılında 25.276 uçuşa hizmet veren Isparta Süleyman Demirel Havalimanı, Türkiye genelinde uçak trafiği sıralamasında 11. sırada yer alıyor. Ayrıca, VFR eğitim uçuşları bakımından ülke genelinde 1. sırada bulunması, havalimanının havacılık eğitiminde de merkezi bir rol oynadığını gösteriyor.

Kaynak: Haber Merkezi