Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörlük Kültür ve Sanat Danışmanı Doç. Dr. Mustafa Genç,  Çevre Koruma Haftası etkinlikleri kapsamında Burdur Gölü kenarında ''İndigo Batik Kumaş Boyama'' yaptı.

-Geleneksel yöntem 

Doç. Dr. Mustafa Genç: ''SDÜ olarak amacımız kültür ve sanatımızı yaşatmak, toplumsal fayda sağlamak ve farkındalık oluşturmaktır. Bu bağlamda geleneksel yöntemlerle, doğa korumacı ve sağlıklı ürün mesajları içeren bir faaliyet gerçekleştirdik. Geleneklerimize, köklerimize atıf yaptık. SDÜ olarak bu ülkenin kültürünü bir bütün olarak anlayıp, koruyup yaşatmak için tüm projelere katkı vermeye devam edeceğiz.''

-Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel

Isparta Defterdarlığı, Vergi Düzenlemelerini Açıkladı Isparta Defterdarlığı, Vergi Düzenlemelerini Açıkladı

Burdur Belediyesi Kültür Müdürlüğü, Burdur Halk Plajı'nda Dünya Çevre Günü ve Çevre Koruma Haftası etkinlikleri kapsamında 'İndigo Batik Kumaş Boyama' etkinliği düzenledi.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'in de katıldığı etkinlikte Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yıldönümüne ithafen 100 metrelik, tek parça kumaş geleneksel yöntemlerle, doğal şekilde boyama yapıldı. 

Kökboyama işlemini gerçekleştiren Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörlük Kültür ve Sanat Danışmanı Doç. Dr. Mustafa Genç, amaçlarının Dünya Çevre Günü ve Çevre Koruma Haftası'nda korumacı doğa yaklaşımına vurgu yapmak istediklerini söyledi.  Geleneksel yöntemlerle boya elde ediniminin kadım bir yöntemi olduğuna işaret eden Doç. Dr. Genç, kanserojen içerik taşımadığı için de sağlık yönüne vurgu yaptı.

SDÜ olarak Türkiye'nin kültür ve sanatını bir bütün olarak anlamak, kayıt altına almak, korumak, yaşatmak ve yeni nesillere bir miras olarak teslim etmek için çaba gösterdiklerini ifade eden Doç. Dr. Genç, şöyle devam ediyor:

''Tüm bu hedefleri odak noktası hâline getirerek Dünya'nın birçok ülkesinde ve Türkiye 'nin dört bir köşesinde yapılan etkinliklere karşılık beklemeden, ücretsiz bir şekilde destek veriyoruz, katılım sağlıyoruz. 

Bu bağlamda Dünya Çevre Günü ve Çevre Koruma Haftası etkinlikleri kapsamında Burdur Belediyesi Kültür Müdürlüğü'nün daveti üzerine Burdur Gölü kenarında kadim geleneklerimizin uygulamasını yaptık. Cumhuriyet'imizin 100'üncü kuruluş yıldönümüne ithafen 100 metre kumaşı kökboyama yöntemi ile boyadık. Tek parçadan oluşan kumaşın uzunluğu 100 metre. Bu bilgiler ışığında Dünyaˈnın geleneksel yöntemlerle yapılan en büyük ve tek parça indigo batik kumaşı boyaması çalışmalarından birisi gerçekleşmiş oldu. 

100 metre kumaş ile daha sonra simge sayılar yazıldı. Etkinliğimiz etkileşimli atölye şeklinde gerçekleşti. Burdur halkı da katkı ve katılım sağladı. Bu fırsatla katılım sağlayan herkese teşekkür ederiz.''
 

Editör: Haber32 Büro