Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde 5 bin dekarlık bir alanda yetiştirilen cevizin hasadı başladı.

Dinar Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Toprağı ve mevsimsel döngü sebebiyle aroması en yoğun ve kaliteli cevizlerin yetiştiği ilçemizde yaklaşık 5 bin dekar ceviz bahçesi bulunmaktadır. İlçemizde meyvecilik alanı olarak en çok alana sahip olan ceviz hem ilçe ekonomimiz hem de ülke ekonomimiz açısından önem arz etmektedir" denildi.

CEVİZ

- Kan şekerini düzenler,

- Kolesterol seviyelerini düşürür,

- Kanser riskini azaltır,

- Kilo vermeye yardımcı olur,

- Sindirim sistemini destekler.

Ceviz içi, yüksek miktarda protein, yağ, lif, vitamin ve mineral içerir. Ceviz, özellikle omega-3 yağ asitleri bakımından zengindir. Omega-3 yağ asitleri, kalp sağlığı, beyin sağlığı ve bağışıklık sistemi için faydalıdır.

Faruk Daşdöner’den Isparta 32 Spor’a destek Faruk Daşdöner’den Isparta 32 Spor’a destek

Ceviz, çiğ olarak, kavrularak veya işlenmiş olarak tüketilebilir. Ceviz, salatalara, çorbalara, tatlılara ve diğer yemeklere eklenerek kullanılabilir. Ceviz, ayrıca, ceviz yağı, ceviz unu ve ceviz lapası gibi ürünlerde de kullanılır.

CEVİZİN SAĞLIĞA FAYDALARI:

- Kalp sağlığını destekler,

- Beyin sağlığını destekler,

- Bağışıklık sistemini güçlendirir,

- Kan şekerini düzenler,

- Kolesterol seviyelerini düşürür,

- Kanser riskini azaltır,

- Kilo vermeye yardımcı olur,

- Sindirim sistemini destekler.

Editör: Özge Çelik