CEZA MİKTARI ARTIRILDI

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, "Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" çerçevesinde yapılan değişiklikle, taşınmaz beyannamesini ilgili belediyelere veya kurumlardaki bildirimleri yapılmayan durumlarda uygulanacak ceza miktarı artırıldı. Önceki düzenlemede, beyannameleri vermeyenlere 95 TL ceza kesilirken, bu miktar artık 3 bin 500 TL’ye yükseltildi. Bu ceza, tapudaki her hak sahibi için beyannamenin her yıl verilmemesi durumunda katlanarak uygulanacak.

Yalvaç'ta KPSS heyecanı sorunsuz tamamlandı Yalvaç'ta KPSS heyecanı sorunsuz tamamlandı

Bu değişiklik, beyannamesini zamanında vermeyen tapu sahipleri için oldukça yüksek ceza ödemelerine yol açabilecek. Uzmanlar, tapu beyannamesini henüz vermemiş olan vatandaşların, ilgili belediyelere ve kurumlara hızla başvurarak beyannamelerini sunmaları gerektiğini vurguluyor.

HİSSELİ TAPU SAHİPLERİNE DİKKAT

Hisseli tapuların satışında dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli ayrıntı da önalım hakkı. Bir hisse payının satışı gerçekleştirilirken, diğer ortakların önalım hakkı bulunduğu biliniyor. Öncelikli alım hakkı kullanılmadan yapılan satışlar iptal edilebiliyor, bu da hissedarların güvenliğini sağlıyor. Ancak, icra yoluyla gerçekleştirilen satışlarda önalım hakkı geçersiz sayılabiliyor. Yani, bir hisse borç nedeniyle icra yoluyla satışa çıkarıldığında, önalım hakkı ortadan kalkıyor ve üçüncü kişiler bu hisse payını satın alabiliyor.

Kaynak: Haber Merkezi