TC.
TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
6. Bölge Müdürlüğü
İHALE İLANI

 

ADI BULUNDUĞU YER İŞLETME
SÜRESİ
MUHAMMEN
BEDEL
GEÇİCİ
TEMİNAT
%10(TL)
İHALE
TARİHİ VE
SAATİ
İHALE
DOKÜMAN
BEDELİ (TL)
Kızıldağ Milli Parkı Pınargözü Günübirlik Kullanım Alanı Kapı Girişi Ücreti Tahsili, Fırın ve Günübirlik Kullanım Alanı İşletilmesi Temizliği Ve Güvenliği İşletmeciliği İşi Kızıldağ Milli Parkı Yenişarbademli ISPARTA 5 YIL 25.000,00
TL/Yıl
2.500,00
TL
26.09.2024 Perşembe Günü
Saat 14:00
250,00


1) Isparta Kızıldağ Milli Parkı  Pınargözü Günübirlik Kullanım Alanı Kapı Girişi Ücreti Tahsili, Fırın ve Günübirlik Kullanım Alanı İşletilmesi Temizliği Ve Güvenliği İşletmeciliği İşi işletilmesi işi 26.09.2024 tarihinde Perşembe günü saat 14:00 da, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 35/a maddesi ve Hazine Taşınmazların İdaresi Hakkındaki Yönetmeliğine göre “KAPALI TEKLİF USULÜ” ile yapılacaktır Ayrıca; 31/01/2007 tarih ve 26420 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında 5577 sayılı Kanun uygulanacaktır.
2)  İhale Doğa Koruma ve Milli Parklar 6 Bölge Müdürlüğü, Isparta Şube Müdürlüğü Sanayi Mahallesi 104. Cadde No:59 (İl Özel İdaresi Yerleşkesi Eğirdir Yolu Üzeri) Merkez/Isparta adresindeki İhale Salonunda yapılacaktır.
3)İhaleye katılabilmek için aranan şartlar aşağıda çıkartılmıştır:
3.1- İsteklinin; gerçek kişi olması halinde T.C. vatandaşı olmak, tüzel kişi olması halinde ise T.C. Kanunlarına göre Türkiye’de kurulmuş tüzel kişiliğe haiz olmak.
a)Gerçek kişi olması halinde, T.C. vatandaşı olmak, (Nüfuz cüzdanının aslı veya noter onaylı nüfus cüzdan sureti veya ilgili kurumdan veya e-devletten alınan nüfus kayıt örneği ile belgelenir.) (Ortak girişim olması halinde her iki ortak için belgelendirilmesi)
b)Tüzel kişi olması halinde, T.C. Kanunlarına göre Türkiye’de kurulmuş tüzel kişiliğe haiz olmak. (Ticaret ve Sanayi Odası’ndan ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış, tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge vermek.) (Ortak girişim olması halinde her iki ortak için belgelendirilmesi)
3.2-      Kanuni ikametgâh sahibi olmak ve bunu belgelemek. (Yalnızca gerçek kişi olarak ihaleye katılımda bulunanlar veya ortak girişimde gerçek kişi ortak olanlar tarafından verilecektir
3.3- Türkiye'de tebligat için adres göstermek
3.4- Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı olduğuna dair belge vermek. İsteklinin;
a) Gerçek kişi olması halinde, ilgisine göre, Ticaret ve Sanayi Odası veya Esnaf Sanatkar siciline kayıtlı olduğunu gösterir belge vermek.
b) Tüzel kişi olması halinde, Ticaret ve Sanayi Odası’ndan ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış, tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge ile Ticaret Sicil Gazetesi’nin suretini vermek.
c) Ortak girişim olması halinde, ortak girişimi oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her birinin (a) ve (b) bentlerindeki esaslara göre temin edecekleri belgeyi vermek. İsteklinin şirket olması halinde ise, şirket ortaklarının hisse durumlarını ve görevlerini belirten kanıtlayıcı belgelerden (Ticaret Sicil Gazetesi, Ticaret Sicil             Memurluğu’ndan alınmış belge, Şirket Ana Sözleşmesi) herhangi birini vermek.
4) İş Deneyimine yönelik aşağıdaki belgeleri vermek.
a) İsteklilerin ihaleye konu olan işle benzerlik arz eden aşağıda belirtilen faaliyetlerden birisini en az 1(bir) yıl gerçekleştirdiğini belgelemek:
Her türlü Turizm İşletme Belgeli Konaklanma tesisi(otel, motel, pansiyon, apart veya Kamp Alanı) işletmeciliği, Milli Park veya Tabiat Parklarında Kamp Alanı, Çadırlı, Karavanlı, Çadırlı+Karavanlı Kamp Alanı veya Günübirlik Kullanım Alanı ile A Tipi, B Tipi C Tipi veya D Tipi Mesire Yeri İşletmeciliği veya sıhhi müessese iş yeri açma ve çalışma ruhsatına veya turizm işletme belgesine sahip Restoran/Lokanta, Kafe/Kafeterya/Pastane, Kır Kahvesi, Çay Bahçesi işletmeciliği veya plaj / günübirlik alan işletmeciliği, 
b) İş Deneyimi belgelerinden birisinin sunulması yeterli kabul edilecektir.
c) İsteklinin şahsen işlettiği iş yerlerine ilişkin resmi kurum ve kuruluşlardan alınmış açılış veya işletme ruhsatının aslı veya noter onaylı örneği kabul edilecektir. Bu tür belge sunulması durumunda İş Deneyim süresi olarak, ihale tarihi ile açılış ruhsat tarihi arasındaki süre esas alınarak hesaplanır.
ç) İsteklinin şahsen işletme ruhsatı üzerinde olmayan yerler için; işletme ruhsatının asıl veya noter onaylı sureti, ruhsat sahibi ile istekli arasındaki noter onaylı kira sözleşmesi ve sözleşme kapsamında kesilen kira faturaları (SMM onaylı).  Bu tür belge sunulması durumunda İş Deneyim süresi olarak, ihale tarihi ile işletme ruhsat tarihi ile kira sözleşmesinin başlangıç tarihi arasındaki süre esas alınarak hesaplanır.
d)İsteklinin tüzel kişiliklerden alacağı referans yazıları iş deneyimi olarak kabul edilmez.
e) İsteklinin Ortak girişim olması durumunda ortaklardan birisinin İş Deneyimi sunması yeterli kabul edilecektir.
5) İmza sirküleri vermek. İsteklinin;
a) Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza sirküleri vermek.
b) Tüzel kişi olması halinde, tüzel kişiliği temsilen ihaleye katılan yetkilinin noter tasdikli imza sirkülerini vermek.
c) Ortak girişim olması halinde, ortak girişimi oluşturan gerçek kişi veya tüzel kişilerin her birinin (a) ve (b) fıkralarındaki esaslara göre temin edecekleri belgeleri vermek.
6) İstekliler adına vekaleten ihaleye iştirak ediliyorsa; vekaleten iştirak edenin noter onaylı vekaletnameleri ile noter tasdikli imza sirkülerini vermek.
7) İsteklilerin ortak girişim olması halinde, bu şartnameye ekli örneğe uygun ortak girişim beyannamesi ile ortaklarca imzalı ortaklık sözleşmesini vermek. (İhale üzerinde kalan istekli tarafından noter tasdikli ortaklık sözleşmesi ayrıca verilir.) Ayrıca, idare ile yapılacak ihale sözleşmesini grubun bütün ortakları şahsen veya vekilleri vasıtasıyla imzalarlar.
8) İstekliler adına vekaleten ihaleye iştirak ediliyorsa; vekaleten iştirak edenin noter onaylı vekaletnameleri ile noter tasdikli imza Beyannamesi vermek
9) İsteklilerin ortak girişim olması halinde, bu şartnameye ekli örneğe uygun (Ek-1) ortak girişim beyannamesi ile ortaklarca imzalı ortaklık sözleşmesini vermek. (İş ortaklığı anlaşma ve sözleşmesinde, iş ortaklığını oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin taahhüdün yerine getirilmesinde müştereken ve müteselsilen sorumlu oldukları belirtilir.) (İhale üzerinde kalan istekli tarafından noter tasdikli ortaklık sözleşmesi ayrıca verilir.) Ayrıca, idare ile yapılacak ihale sözleşmesini grubun bütün ortakları şahsen veya vekilleri vasıtasıyla imzalarlar.
10) İhalenin gerçekleştirildiği yıl içerisinde vergi dairesinden veya internetten alınan vergi mükellefi olunduğuna dair belge vermek. (Ortak girişim olması halinde her iki ortak için belge vermek)
11)İhale ilan tarihinden sonra ilgili dairesinden veya internetten alınmış vergi dairesine borcunun bulunmadığına dair belge vermek.  (Ortak girişim olması halinde her iki ortak için belge vermek)
12)İhale ilan tarihinden sonra ilgili dairesinden veya internetten alınmış Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’ya borcunun bulunmadığına dair belge vermek.  (Ortak girişim olması halinde her bir ortak için ayrı ayrı belge vermek)
13)İhaleye ait şartname ve eklerini satın almak (dekont veya makbuz ile belgelendirilecektir) ve istekli tarafından şartname ve eklerinin okunup kabul edildiğine dair söz konusu ihale dokümanının her sayfasının imzalanarak teklif dosyasına konulması.
14)İhale dokümanları, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 6. Bölge Müdürlüğü Isparta Şube Müdürlüğü  Sanayi Mahallesi 104. Cadde No:59 (İl Özel İdaresi Yerleşkesi Eğirdir Yolu Üzeri) Merkez/Isparta adresindeki ücretsiz olarak görülebilir. İşin adı belirtilmek sureti ile tablodaki belirtilen İhale doküman bedelinin Isparta  Döner Sermaye İşletme Hesabına yatırıldığına dair makbuz getirilmesi halinde ayni adresten temin edilebilir. Bu ihaleye teklif verecek olanların, İhaleye ait şartname ve eklerini satın almak (dekont veya makbuz ile belgelendirilecektir) ve istekli tarafından şartname ve eklerinin okunup kabul edildiğine dair söz konusu ihale dokümanının her sayfasının imzalanarak teklif dosyasına konulacaktır.
15)İdare adına alınmış (muhammen bedelin) %10’u TL tutarında geçici teminata ait alındı makbuzu veya en az 90 gün süreli banka teminat mektubu vermek.Tedavüldeki Türk parası ve nakit olarak ödenmek istenen geçici teminatın istekliler tarafından işin adına Tarım  ve Orman  Bakanlığı Isparta  Döner Sermaye İşletme Hesabına (Ziraat Bankası Isparta Şubesi TR 350001002720573617015002 IBAN no) yatırılması zorunludur.
16)Şekli ve içeriği bu şartnamede belirlenen teklif mektubunu vermek. (Ek-2) (Teklif mektubu iç zarf içine konularak kapatılacaktır.) (Ortak girişim olması halinde her bir ortak tarafından imzalanması.)
17)İdare ihaleyi yapıp yapmamakta ve uygun bedelin belirlenmesinde serbesttir.
İLAN OLUNUR.

#ilangovtr Basın No ILN02087612