TOKİ, 43 ildeki konutları yüzde 25 peşin, 72-120 ay vade ile satacak. İşyerleri ise yüzde 15 peşin ve 60 ay vadeyle alıcılara sunulacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın açıklamasına göre, Isparta dahil 43 ildeki konutlar ve işyerleri için düzenlenecek açık artırma 20-21 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirildi. Konutların ihalesi 20 Ağustos, işyerlerinin ihalesi ise 21 Ağustos’ta yapıldı.

Arsalar İçin Peşinat ve Vade Koşulları

32 ildeki 175 arazi, yüzde 25 peşinat ve 48 ay vade ile satışa sunulacak. Açık artırmalar, özellikle konut ve ticaret, sanayi, sosyal kültürel tesis alanları gibi farklı nitelikteki arsaları kapsayacak.

Yakıt Tasarrufunda Önemli 5 Kural Yakıt Tasarrufunda Önemli 5 Kural

Satış Detayları ve Katılım Koşulları

Açık artırmalara katılmak isteyenler, önceden belirlenen katılım teminatlarını yatırmak zorunda. Teminat tutarları 40 bin ile 500 bin lira arasında değişiyor. Açık artırma, en yüksek teklifi veren kişi veya kuruluşta kalacak. İnternet üzerinden katılım başvuruları, ihaleden bir gün önce sona erecek. Peşin ödeme indirimi uygulanmayacak.

Farklı Bütçelere Hitap Eden Taşınmazlar

TOKİ’nin satışa sunduğu konut ve işyerlerinin muhammen bedelleri, 482 bin lira ile 25.3 milyon lira arasında değişiyor. Örneğin, Afyonkarahisar’daki 32.1 metrekare işyerinin muhammen bedeli 482 bin lira, Isparta Merkez’deki 1.013 metrekarelik işyerinin muhammen bedeli ise 25.3 milyon lira olarak belirlendi.

Yeni Düzenlemeler ve İhale Koşulları

Açık artırmada, teklifler taksitli ödeme şeklinde alınacak ve satış bedelleri peşin ödenmeyecek. İdare, alıcılardan yüzde 2 komisyon ve komisyonun KDV'sinin Emlak Yönetim’e ödendiğine dair faturayı talep edecek. Konutlar anahtar teslim tarihinden itibaren bir yıl boyunca üçüncü kişilere devredilemeyecek.

Kaynak: Haber Merkezi