Dünyayı ve Türkiye'yi dolaşan Dursun Aksu isminde bir vatandaş, Türkiye'nin farklı şehirlerini gezerek edindiği deneyimleri ve izlenimleri paylaştı. Isparta'da bir otelde konaklayan Aksu, haber merkezimize Isparta gibi şehir görmediğini belirtti.

HAYRAN KALDI VE ELEŞTİRDİ: ISPARTA'YI GÜL VE İLİM ŞEHRİ OLARAK BİLİRDİK

İş için ilimize gelen Dursun Aksu, Türkiye'nin farklı şehirlerini gezerek edindiği deneyimleri ve izlenimleri paylaştı. Aksu, Isparta'nın tarihi sokaklarında dolaşırken gördüğü zengin kültürel mirası anlattı. Üzümpazarı'nın gizemli atmosferinden, Mimarsinan ve Ulu Camii'nin görkemli yapısına kadar detaylarıyla anlatan Aksu, şehrin kendine özgü enerjisine hayran kaldığını belirtip bu enerjiyi çarşılarda bayanların giyimlerinin bitirdiğini söyledi.

DÜNYAYI VE TÜRKİYE'Yİ GEZDİM BÖYLE BİR ŞEHİR YOK

Dünyayı ve Türkiye'yi gezen Aksu, Isparta'nın ahlaki konusunda sınırları aştığını belirtti. Aksu, 'Isparta’da gençlerin yaşantısı islamdan uzaklaşma yönünde ilerliyor. Nebevi ahlakı Allah’a tam teslimiyet anlamına gelir ve bu ahlak İslam dünyasında unutuldu. Gül, Halı, Lavanta ve ilim şehri olarak bildiğimiz Isparta tabiri caizse çıplaklar şehri olmuş. Bir bayan açık veya kapalı giyinmiştir saygı duyarız ama bu açıklık kapalılık değil resmen çıplaklık. Ahlak polisleri kesinlikle olmalı bu şahıslara cezai işlem uygulamalı. Bu görüntülere çok üzüldüm. Otelin önünde oturmaya utanıyorum o çıplaklar kendilerini göstermeye utanmıyor. Dünyada ve Türkiye'nin başka şehirlerinde böyle çıplak gezenlerin olduğu yeri görmedim.' dedi.

BU KIZLAR PROJE OLABİLİR

Uygunsuz giyinen vatandaşların bir proje olma ihtimalinin olduğunu aktaran Aksu, 'Isparta ilim şehri olduğu için şehri bozmak adına dış güçler tarafından belirli sayıda bu şekilde giyinen kişiler getirilip bol maaş bağlanıp şehri bozmak için adım atılmış olma ihtimali var. Bu şekilde 10 kişi getirip gezdirseler o 10 kişi 100 olur 1000 olur büyür gider. Amacına ulaşmak isteyenlerde ulaşmış olur.' diye sitem etti.

EĞLENCE MEKANI ŞEHİR İÇİNDE OLMAMALI

Gençlerin bozulmalarına bir sebep olarak eğlence mekanlarını işaret eden Aksu, 'Şehir içinde eğlence mekanı olmaz. Bunların ayrı kırmızı bölgesi vardır orada ne yapıyorlarsa yaparlar. Şehir içinde çocuklar aileler rahatlıkla gezebilmeli. Ama eğlence mekanlarının olduğu yerlerde alkollü vatandaşlardan dolayı nasıl çocuklar ve aileler rahatça şehri gezebilsin. Alkollü kişi eline silah almış gezen ne yapacağı belirli olmayan şahıs gibidir.  Mimarsinan caddesinde kalıyoruz heryer alkollü eğlence mekanı. Oteller bölgesi denilen yerlerde eğlence mekanları dolu. Otelde dinlenecek kişiler eğlence mekanlarının müzik sesinden uyuyamıyor. Ya otellerin kapatılması gerekli yada eğlence mekanlarının şehir merkezinden uzaklaştırılması gerekli. Eğlence ile dinlenme sektörü yan yana olmaz. Bu tür hayat şehre kötü iz bırakır. Yetkililer önlem alırsa şehirde, esnafta, gelen misafirlerde rahat eder.' dedi. 

GENÇLERİ KAYBEDİYORUZ

Aksu, 'Pırıl pırıl gençlerimizi kaybediyoruz. Bunlar yarın başımıza amir, memur, müdür, çiftçi, ilim talebesi, mühendis, doktor veya başkan olarak nasıl çıkacak? Aileler çocuklarına sahip çıkmalı bu şehir böyle olmamalı.' ifadelerini kullandı.

Yalvaç İleği Köyü’nde Yol Çalışmaları İlerliyor Yalvaç İleği Köyü’nde Yol Çalışmaları İlerliyor

Muhabir: Nadir Öngören