CHP İl Başkanı Vedat Şenol,  belediye meclis üyeleriyle birlikte, parti binasında  gündeme ilişkin basın toplantısı düzenledi.  Şenol’un gündeminde halk otobüsü ücretlerine yapılan zam, otogardan  şehir merkezi arasındaki servis sorunu ve sokak hayvanlarının uyutulmasına ilişkin yasa tasarısı vardı.

BELEDİYE BU ZAMMI ONAYLAMAKLA YANLIŞ YAPIYOR

Isparta'da Düşen Uçak Yıllar Sonra Gündeme Geldi Isparta'da Düşen Uçak Yıllar Sonra Gündeme Geldi

Su fiyatlarının  4 -5 kat artacağına ilişkin, açıklama yaptıklarını bu açıklamadan sonra kamuoyunun inanmadığın hatta Belediye kanadının tavır koyduğunu  belirten Şenol ‘Haziran ayında  yüksek faturaları gördünüz’ dedi. Şimdi de  otobüs fiyatlarına yüzde 66 oranında zam yapıldığını  ifade eden Şenol ‘ 12 Ağustos 2023’te motorin fiyatı 36 lira 51 kuruştu. 13 Temmuz da 46 lira 52 kuruş. Yani artış oranı yüzde 27. 42. Ama yapılan zam yüzde 66. Kartsız binişte 15 liradan 25 liraya yükselmiş. Isparta’nın en uzak noktası 12 km. Burada tüketim aslında yüksek değil ama artış oranı çok yüksek. Benzer illerde rakamlar çok daha düşük.  Fatih Mahallesinde halk otobüsleri kullanacak diye benzin istasyonu imar düzenlemesine destek verdik ama bir baktık orayı halka açık akaryakıt ticari alanına çevirmişler.   Zaten zam yapılmasın diye yola çıkılmış ama zam yapıyorlar. Bu zammın derhal geri alınması gerekir. Belediye bu zammı onaylamakla yanlış yapıyor. Bu konuda belediyenin gevşek ve ranta açık davrandığını düşünüyorum’ dedi.     

ENCÜMEN KARARLARININ YANGINDAN MAL

KAÇIRIR GİBİ ALINMASINI KABUL ETMİYORUZ

Alelacele seçim yatırımı yapılan otogarda çok ciddi ulaşım sorunu yaşandığını kaydeden İl Başkanı Şenol ‘Gece 12.00’den sonra otogardan şehre servis yok. İnsanlar Ankara’dan 350 liraya geliyor şehri merkezine gelmek için 500 lira taksi ücreti ödüyor. Geçen Meclis toplantısında servis ve taksi plakası gündeme geldi.   Birine 20 birine 25 adet S ve T plaka eklemesi yapılacak. Burada şeffaf olmayan bir durum var.  Encümene sevk edilmesi konusunda yetki istediler CHP olarak buna red oyu verdik. Çünkü burada bir rant söz konusu.  Bu konuda ihaleye çıkılması, şeffaf olunması, kamu faydası olması gerekir.  Otogarda sadece şehirlerarası bölüm açıldı. Projede köy garajının da orada olması gerekirdi. Köy garajını orada bıraktılar.   Şehir dışından gelen bir yolcu ilçeye gitmek istese burada da ulaşım sorunu yaşıyor. Otogardan köy garajına da çözüm bulunmalı.  Terminalden şehir merkezine ve köy garajına gece 12.00’den sonda servis olmayışı büyük sorun. Belediyeyi acil çözüm bulmaya en azından kendi araçlarıyla geçici servis koymaya davet ediyoruz.  Encümen kararları da şeffaf olmalı, çünkü meclis üyelerimizin hatta kendi partili üyelerin bilmediği kararlar alınıyor. Bu kararların halka açık olması ve halka açık yayın yapılmasını  öneriyoruz. Encümen kararlarının yangından mal kaçırır gibi alınmasını kabul etmek mümkün değil’ dedi.    

BELDİYE BAŞKANI VE CUMHUR İTTİFAKI

VEKİLLERİNDEN KARŞI DURUŞ BEKLİYORUZ

Sokak Hayvanlarının uyutulmasına ilişkin Meclis gündemine gelen yasa tasarısına karşı çıktıklarını belirten İl Başkanı Şenol , ‘Sokak patilerinin uyutulmasıyla ilgili ne yapacaklarını bilmiyorlar. Kamuoyundan gelen tepkiler karşısında uyutmanın adını ötenaziye çevirdiler. Sosyal medyada uyutmanın ve ötenazinin nasıl olduğunu gördünüz. Allah’ın verdiği canı insanın alması kabul edilemez.  Bu uygulama bir katliamdır. Uyutma , ötenazi yerine sokak patilerinin kısırlaştırılması, tedavi edilerek yerinde yaşamlarını sürdürmeleri temel ilkesi var. Bu konuda belediyelerin bütçesi var. Ama kısırlaştırmanın maliyetinden bahsedip, sokak hayvanlarını aşırı şekilde çoğalmasını bahana ederek bunu Meclise sevk ediyorlar.  Barınaktaki yetkililere ve veterinerlere baskı yaparak karar aldırtmaya çalışıyorlar. Veteriner Hekimleri Odaları buna karşı olduklarını söylediler.  Isparta barınağını ziyaretimiz de oradaki çalışanlar da karşı olduğunu söylediler.  Özellikle Belediye Başkanımız bu konuda suskun. Kendi fikirlerini söyleyemiyorlar. Eşi hanımefendinin de bu konuda ne kadar duyarlı olduğunu biliyoruz. Belediye Başkanının ve Cumhur ittifakı vekillerinin de karşı duruş göstermelerini istiyoruz’ dedi.

Muhabir: Özge Çelik