Milyonlarca yatırımcı, dolardan altına, borsadan bitcoine kadar çeşitli yatırım araçlarına yöneliyor.

ISUBÜ’den 5 bilim insanı dünya listesinde ISUBÜ’den 5 bilim insanı dünya listesinde

Bitcoin ve Altında Dalgalanma

Trump suikastı sonrası bitcoin ve altın fiyatlarında rekor artış yaşandı, ancak Biden’ın adaylıktan çekilmesiyle ani bir düşüş gözlendi. Bitcoin şu anda 65 bin 991 dolarda işlem görürken, ons altın 2 bin 414 dolar seviyesine ulaştı.

Dolar Düştü, Borsa Rekor Kırdı

Merkez Bankası’nın faiz oranını yüzde 50’ye çıkarmasının ardından borsa tarihi bir zirveye ulaşarak 11 bin seviyesini aştı ve şu anda 11 bin 56 seviyesinde seyrediyor. Dolar, iki aylık sabitliğin ardından 33 seviyesine çıkmışken, son düşüşle 32,86 seviyesine geriledi.

Memiş: Yıl Sonunda Rekor Bekliyorum

İslam Memiş, piyasalardaki anlık gelişmeleri canlı yayında değerlendirirken, yıl sonu için öngörülerini paylaştı. Memiş, dolar kuru için yıl sonu beklentisinin 40 TL’nin üzerinde olduğunu belirtti. Borsa tarafında kazanç satışlarının olabileceğini, ons altının ise 2 bin 400 dolar seviyesinde tutunmaya çalışacağını ifade etti. Gram altın için ons altını takip etmenin önemli olduğunu vurgulayan Memiş, bitcoin'de agresif yükselişlerin ardından bir düşüş beklediğini, ancak Eylül ayında bir boğa piyasası yaşanabileceğini öngördü. Yıl sonuna kadar bitcoin fiyatının 80 bin dolara ulaşabileceğini söyledi

Kaynak: HABER MERKEZİ