Isparta

Uzmanı Açıkladı Altının Yükselişi Kaçınılmaz

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altının uzun vadede yükselmesinin nedenlerini açıkladı.

Abone Ol

Memiş, dünya genelindeki merkez bankalarının altın stoğuna dikkat çekti ve altının rezerv para birimi olarak öneminin giderek arttığını vurguladı.

İslam Memiş, Dünya Altın Konseyi'nin yaptığı anket çalışmasına değinerek, "Dünya merkez bankaları yöneticilerine rezerv para olarak neyi biriktirecekleri sorulduğunda, araştırmanın sonucuna göre artık rezerv para birimi olarak dolar değil, altın tercih edilecek" dedi. Memiş, geçen yıl katılımcıların %62'sinin altın biriktireceklerini belirttiğini, bu oranın bu yıl %69'a yükseldiğini kaydetti.

Memiş, "Altının önümüzdeki 5 yıl içerisinde rezerv para birimi olacağını bankacılar kaydediyor. Katılımcılarda bu oran %69 olarak kaydedildi. Altının rezerv para olduğunu dünyadaki merkez bankaları yavaş yavaş ilan ediyor" ifadelerini kullandı.

Bu açıklamalar, altının gelecekteki değerine dair olumlu bir beklenti oluştururken, yatırımcıların dikkatini altına çekiyor. Uzmanlara göre, merkez bankalarının altın rezervlerini artırma eğilimi, altın fiyatlarının uzun vadede yükselmesine neden olacak önemli bir faktör olarak öne çıkıyor