Isparta

Uzmanlar Yıl Sonu İçin Yüksek Tahminlerde Bulundu

Altın fiyatları, dün itibarıyla zirveye ulaşarak gram altın 3 bin TL seviyesine yaklaştı ve yeni bir rekor kırdı.

Abone Ol

ABD’den gelen düşük enflasyon verileri ve Federal Reserve’in (FED) olası faiz indirimi beklentisi, altının değerini önemli ölçüde artırdı.

Uzmanlar, yıl sonuna kadar altın fiyatlarının 3 bin 500 TL seviyelerine kadar yükselebileceğini öngörüyor. Son günlerde ABD'de açıklanan ağustos ayı enflasyon verilerinin düşük çıkması, altın fiyatlarının yükselmesine neden oldu. FED'in faiz indirimi beklentileri, altının değerini ateşledi ve gram altın kuyumcularda 2 bin 835 TL'ye kadar çıktı.

Kuyumcu Metin Yavuz, Show Haber’e yaptığı açıklamada, “Altın yine her zamanki gibi şovunu yaptı. FED’in faiz düşüreceği yönündeki beklenti, altını tetikliyor. Rekordan sonra ufak bir gerileme oldu. Bugün 24 ayar gram altını 2 bin 800 TL’den veriyoruz, çeyrek altını ise 4 bin 550 TL’den satıyoruz” dedi.

Yükselen altın fiyatları nedeniyle kuyumcularda müşteri sayısında belirgin bir artış gözlemleniyor. Piyasalar faiz indirimi beklentilerini şimdiden fiyatlara yansıtsa da, uzmanlar altın fiyatlarının daha da yükselebileceğini belirtiyor. “Gelecek hafta açıklanacak faiz indirimleri şu anda hissedilmeye başlanabilir. Bu nedenle açıkta parası olanlar, bir an önce altına yatırım yapabilir. Şu anki 2 bin 835 TL seviyeleri, 3 bin TL ve üzeri seviyelere çıkabilir. Yıl sonu ise altının 3 bin 300 TL – 3 bin 500 TL seviyelerini görmesi beklenebilir” yorumunu yaptı.