Isparta

Vedat Şenol Gündeme Dair Çarpıcı Açıklamalarda Bulundu

CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol, gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

Şenol, özellikle okulların kayıt dönemlerinde çocuklarını iyi okullara kaydettirmek isteyen vatandaşların, ikametlerini o okulun bulunduğu mahallelerdeymiş gibi gösterdiği ve bu durumun Milli Eğitim'in politik olarak iflas ettiği bir gösterge olduğunu dile getirdi. Eğitim kalitesinin artırılmadığı sürece ailelerin özel okulları tercih etmek zorunda kaldığını vurguladı.

 CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol, okulların kayıt dönemlerinde vatandaşların çocuklarını iyi okullara kaydettirebilmek için o okulun bulunduğu mahallelerde ikamet gösterdiği iddialarıyla ilgili olarak, "Milli Eğitim aslında politik olarak iflas etmiş durumda. Çünkü okullardaki eğitim seviyesi kalitesini yükseltmedikten sonra, aileler çocuklarını daha iyi olduğunu düşündükleri okullara kayıt ettirmek istiyor. Burada ikamet sorunu çıkıyor. Milli Eğitime yakın olanlar işini gördürüyor. İnsanlar boş ev tutuyorlar. Yakın akrabalarını oturtup kontrolde gösteriyorlar. İçler acıısı bir durum. Burada Milli Eğitimi idare edenlerin düşünmesi gereken bir olaydır. Burada olması gereken bütün okulların seviyelerinin ortak bir noktaya gelmesi. Aslında şu da var okullardan sonra birşey olduğu da yok. Mezun olduktan sonra gençler işsiz kalıyor. Burada meb e bağlı okulların cazip hale gelmesi gerekiyor. Ailelerin özel okullara aten çocuklarını okutmaları mümkün değil Halkubi sosyal devletin gereği olarak çocuklara mağdur etmeden en iyi ve eşit şekilde eğitim verilmeli. Herkes istediği yere çocuk verilmeli. dedi.

DEMEKKİ KADRO BULAMIYORLAR

Ayrıca, AFAD İl Müdürlüğü'ne Mahmud Zadeoğlu'nun atanmasıyla ilgili olarak da Şenol, Zadeoğlu'nun daha önceki görevlerinde tartışmalı süreçler yaşadığını belirterek şu ifadeleri kullandı; "Sayın zadeoğlu, daha önce öğretmenevinde müdürlük yaptı, daha sonra il genel meclisinde, il özel idaresinde genel sekreterlik yaptı. Tabi ki bu süreç zarfında bence yıpranan bir isimdi. Adı şaibelerle geçen bir isimdi. Yıpranmış bir büroktat yerine AFAD'ın kendi içinden yetişmiş bir büroktaın yetişmesinde fayda vardır. Çünkü AFAD teknik bir kurumdur. Burada ben partizanlık yapıldığını ve yandaş personelin ödüllendirildiğini düşünüyorum hata yapmış olmasına rağmen. Ben bunu doğru bulmuyorum. Söz konusu ismin AFAD kurumuna ne gibi katkıları olabilir. Olağanüstü bir durumda nasıl bir yol izleyecek. Başka adammı yoktu. Demekki kurumlara adam bulamıyorlar. Bence yanlış bir atamadır" dedi.