GENEL

Yalancı Jinekomasti Nedir? Nasıl Anlaşılır?

Yalancı Jinekomasti Nedir? Nasıl Anlaşılır?

Abone Ol

Erkeklerde göğüs uçları normalde düz ve küçüktür. Bölge esnetildiğinde ise pektoralis kası hareket eder. Erkeklerde meme büyümesi ile karakterize olan jinekomasti vakalarında ise erkeklerin memesi kadın memesine benzer bir görünüm alır. Normalden daha büyük ve kıyafetin altından dahi fark edilebilecek bir hâle gelir. Jinekomasti hastanın yağ hücrelerinde ve süt bezlerinde büyümeye neden olur. Peki, yalancı jinekomasti nedir? Nasıl tedavi edilir?

Erkeklerin memesindeki büyümenin sadece yağ dokusu birikiminden kaynaklandığı durum ise yalancı jinekomasti olarak adlandırılır. Genellikle kilo fazlalığı olan erkeklerde ve yağ dokusu birikimine bağlı gelişir. Yalancı jinekomasti vakalarında, süt bezlerinde büyüme olmaz.

Genetik yapılarından dolayı erkeklerin göğüs ve karın bölgesi yağ birikimine meyillidir. Göğüs bölgesinin arkasında ve çevresinde biriken yağ nedeniyle göğüs şişmiş ve büyük görünebilir. Yalancı jinekomasti vakalarında sadece yağ değil yağ dokusu oluşumu da meydana gelebilir. Bu durum, yaşamsal aktivitelerin kısıtlanmasına ve estetik açıdan kaygı uyandırıp öz güveni zedelemesine neden olarak yaşam kalitesini olumsuz şekilde etkileyebilir.

Yalancı Jinekomasti Tedavi Edilir mi?

Yalancı jinekomasti tedavisinde ameliyat ya da ameliyatsız yöntemlerle tedavi edilebilir. Uygulanacak olan yöntem hasta özelinde yapılan değerlendirmenin ardından belirlenir. Meme çevresindeki yağları gidermek için genellikle ilk olarak diyet uygulanması gerekir. Diyete bağlı yaşanan kilo kaybı sonucu meme çevresinde kilo kaybı ve memede küçülme yaşanabilir. Ayrıca, meme bölgesinin ve vücudun kalanının sıkılaşması için spor yapmak fayda sağlayabilir. Sıkılaşmayı desteklemek için eş zamanlı olarak jinekomasti korsesi ya da atleti kullanılabilir. Bu yöntemlerden hedeflenen fayda sağlanamazsa, kesin ve kalıcı bir çözüm için cerrahi prosedür uygulanması gündeme gelebilir.

Siz de yalancı jinekomasti sorunundan şikayetçiyseniz, Op. Dr. Evren İşçi ile iletişime geçebilirsiniz. Yapılan değerlendirmenin ardından en uygun yöntemin Op. Dr. Evren İşçi tarafından belirlenmesinin ardından tedavi sürecinizi tamamlayabilirsiniz.