İl ve ilçe müftülükleri bünyesinde 7 hafta boyunca sürecek kurslarda Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgilerin öğrenilmesinin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler de yapılıyor.

Camiler, Kur’an kursları veya "www.diyanet.gov.tr" internet adresi üzerinden eğitimin başladığı ilk hafta boyunca da devam edecek kayıtlara 4-22 yaş kişiler başvurabiliyor.

Geçen yıl Isparta İl genelinde 15 bin kişinin katıldığı yaz Kur'an kurslarının 16 Ağustos'a kadar eğitim vermesi planlanıyor.

Faiz Kararı Sonrası Dövizde Son Durum Faiz Kararı Sonrası Dövizde Son Durum

03 Haziran 2024 Çarşamba günü Terminal Cami açılış programında konuşan İl Müftüsü Vekili Halil Taş; “Camilerimiz ve Kur’an kurslarımızda çocuklarımıza sureleri ve duaları öğretiyoruz. Çocuklarımızın dinimize, vatanımıza, milletimize faydalı, ailelerine ise hayırlı evlat olmaları için dini bilgileri öğretiyoruz. Bunları da oyunlarla ve etkinliklerle öğretiyoruz. Çocuk oynadığı yeri sever, oynatanı sever. Böylece dinini sevdirmiş oluruz diye düşünüyoruz inşallah. Kayıtlar yeni başladı. Tüm öğrencilerimizi camilerimize ve Kur’an kurslarımıza Kur’an öğrenmeye ve Temel Dini Bilgiler öğrenmeye bekliyoruz. Emeği geçenlere ve hocalarımıza teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Teneffüslerde oyun alanlarına gelen çocuklara hayırseverlerce gönderilen yiyecekler ikram ediliyor.

Kaynak: Haber Merkezi