“Başlamak, bir işi bitirmenin yarısıdır” derler. Ne kadar da doğru bir söz.
Evet. Cennet şehrimiz Isparta’mıza, planlanan ve yapılan her yeni faaliyet, her yeni spor ve futbol yatırımı bugünümüze ve yarınlarımıza yapılan icraatlar olarak tarihe geçiyor. Şehrimizin anası-babası konumunda olan Isparta Belediyemiz 2000 kişiyi aşan vefakar hizmet ordusuyla, Başkan Şükrü Başdeğirmen önderliğinde, ihtiyaçları kökten çözen, kalıcı hizmet ve icraatlarıyla dikkat çekmeye devam ediyor.
Geçtiğimiz Cuma günü Belediye Meclis toplantı salonunda yapılan BELEDİYE-ASKF toplantısına katıldık. Sayın Başkanın ASKF kulüplerinin başkan ve yöneticilerine hitaben her amatör kulübe 25’er bin lira maddi yardım yapılacak müjdesinin ardından daha büyük MÜJDELERİN geleceğini tahmin ediyorduk, öyle de oldu.
Isparta’mız için öyle güzel haberler geldi ki, yıllardır bu memlekette sporu – futbolu yazan-çizen-söyleyen, bir fert olarak (HAYALLERDEN, GERÇEKLERE) uzandığımızın engin mutluluğuna vardık. Şu müjdeli haberlere bakar mısınız efendim.
Önce amatörler neden? Çünkü amatörler, profesyonelliğe açılan kapıların altın anahtarlarıdır. Yeterli kıymet ve değeri görürler mi? Hayır. Ancak onlar yılmazlar, her türlü çile ve sıkıntıya rağmen yoluna devam ederler kol kırılır yeni içinde kalır, misali… Amatörlük çileli meslektir anlayacağınız.
Gelelim konumuza. Isparta ASKF’ye kayıtlı faal 43 spor kulübümüze Isparta Belediyesi tarafından toplam 1 milyon 200 bin TL. maddi yardım yapılıyor. (Belediye kanunlarında var maddi yardım yapılabilir konusu.) Ve her kulübümüze Isparta Belediyesi toplam 25 bin TL. maddi katkı sağlıyor. 10 bini peşin, kalan 15 bini Şubat-2024’te. Neden, yeni yılda? derseniz, kulüpler sportif aktiviteye devam ediyorsa, hak edecek kulüpler.
O yirmi beş bin lira ki, kulüplerimize nefes olacak. Forma-krampon-antreman malzemesi-gıda ve deplasman ihtiyaçları için… 25 bin rakamını duyan kulüp başkan ve yöneticileri alkış tufanıyla birlikte derin bir oh çektiklerini gördük. Dertlere acil çözüm için bu rakam ilaç gibi geldi, onlara.
2. müjde 2024 için geldi, Şükrü Başkandan. Ve dedi ki, 2024’de tüm takımlarımızın forma ve kramponlarını Belediye olarak biz toptan alalım, kulüplerimizi bu sıkıntıdan kurtaralım hem de kaliteyi daha ucuza mal etmiş oluruz. Daha ne olsun…
Bugün bir futbol kramponunun 1 milyon TL. olduğu günümüzde toplam rakamları, varın siz hesap edin. Bu işi, en iyi amatörün yükünü çekenler bilir. Kul sıkılmayınca hızır yetişmez diyenler ne kadar doğruyu söylemiş.
Gelelim, AMATÖR SPORCU EVİNE.
2011’den beri yazar dururum. İlimizde spor ve futbol olayına emeği geçen kim varsa, kim amatör kim profesyonel oynamışsa, kimin emeği sinmiş, alın teri dökmüşse, hala emek harcıyor ve oynuyorsa, emekli olup bir köşeye çekilmişse, barınacağı, SPOR AİLESİNİN seçkin bir ferdi olarak vakit geçirebileceği, maziyi yad edebileceği bir mekanı olsun dedik durduk.
Çünkü öğretmenlerimizin gidebildiği öğretmenevleri var, subay ve astsubaylarımızın gidebildikleri orduevleri var, polislerimizin Polis evleri var. İş evi, aşevlerimiz var. Her daim istedik ki, spor ve futbolcularımızın da gidebilecekleri, hoşça vakit geçirebilecekleri mekanları olsun, sosyal tesisleri olsun Isparta’mızda.
Biz yazdık, kimse umuruna takmadı. Kulak asmadı. Havanda su döverek yıllar geçti. Dikkate değer bulunmadı dedik. Ancak suya yazı yazmadığımızı spora sevdalı spora aşık Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen’in ÖZEL AJANDASINA girdiğini duyana kadar.
Belediye başkanı olduktan sonra konu Kanal 32’de Levent Doğan’la Spor özel programında sayın başkan bu konuyu açıkladığında, gözlerimiz doldu. Çok heyecanlandık. Ve bu fikri benimseyip hayata geçirecek, dost bir insanı bulmanın sevincini yaşadık. Hele hele birileri ( Isparta’da spor medyasının gazetecileri bu memleket için ne yapmışlar) yaftasını bize yapıştıranlara nefis – enfes ve tokat gibi bir cevap olmuştu, bu konu.
Biz gazeteciydik. Spor, sporcu evi yapamazdık, elbette… Ancak kalemimizle yazar, istekte bulunabilirdik. Öyle de yaptık ancak icraatçı bir şahsiyeti-gönüldaşı bulunca sevincimiz katlandı.
Gözümüz aydın ki, iş ihaleye çıktı, ilanını gördük, yer teslimi yapıldı, yapılan işleri mahaline gidip gidip gördük, 16 bin m2.lik bir alanda 50 yataklı, kafe, toplantı salonları ve sosyal amaçlı üniteleri bulunan tesis çok hoşumuza gitti. Mekan kadar güzel bir şey var mı, bu dünyada. Bir de sayın Başkan Şükrü Başdeğirmen ASKF’yi bu yeni binaya taşıyacağız, sporcu kafilelerini 50 yataklı tesislerde ağırlayacağız deyince yerimizde duramadık. Isparta Amatör sporcu evi demek (SICAK BİR AİLE YUVASI) demekti tüm spor ve emekçileri için… Sportif anlamda bir büyük ihtiyaç daha mutlu sona ulaşıyor. Ne kadar teşekkür etsek azdır değil mi? Allah razı olsun.
Amatörlere, müjdeler bitmedi. Dahası var.
Emre stadına 2 bin kişilik yeni bir EK tribün yapımı, hem Emre, hem Fatih futbol sahalarına skorbot kazandırılma haberi ziyadesiyle memnun etti insanlarımızı.
FATİH SPOR KOMPLEKSİ demişken, açılışı 12.11.2023 Pazar günü saat 14.00’de. Ve Vali-Vekil-Paşalar 2 takım halinde 40 dakikalık özel-açılış-gösteri maçı yapacaklar. ASKF çeşitli etkinlikler yapacak. Belki de Isparta 1. Amatör kümede oynanacak bir maç bu açılış töreninden sonra oynanabilecek. Sayın Başkan “Cıvıl cıvıl bir açılış bekliyorum” dedi.
Tarihi açılışa herkesi ve her kesimi davet ediyoruz, bugünden. Haydi.
MÜJDELER BİTMEDİ DAHA…
Yepyeni bir stat konusu daha var. Bu konuyu da yıllarca yazdık. Demiştik ki, Isparta’mızın çağdaş-modern-24 saat yaşayan yeni bir GÜL stadına ihtiyacı vardır. (İnanmayanlar Isparta mahalli gazetelerinin arşivlerine bakabilirler.) Çevre illerimizde yeni statlar yapıldı, bizim de olsun dedik.
Olmadı. Neden? Isparta Atatürk stadımız 1940 doğumlu olmasına rağmen geçirdiği tadilat- yenilenme çalışmaları ve de özellikle 1973’ten beri korunan mükemmel zeminiyle yemyeşil hizmet verirken yeni bir stada ihtiyaç duyulmadı. Konu bu güne geldi. Şükrü Başdeğirmen ASKF yöneticileriyle buluştuğu toplantıda 20 bin kişilik yeni bir stat müjdesi verdi ve çalışmaların başladığını söyledi. Haydi hayırlısı.
ISPARTA 32 SPOR, İÇİN BÜYÜK BİR PROJE VAR.
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in ASKF yöneticileriyle yaptığı toplantıya katılan Iyaş yönetim kurulu başkanı ve Isparta 32 spor alt yapıdan sorumlu yöneticisi Süleyman Dağlı’da bir müjde daha vererek 100 bin m2.lik bir alanda 5-6 adet idman sahası-sosyal tesisler-kulüp idari binaları olan ISPARTASPOR KOMPLEKSİ için çalışmaların devam ettiğini açıkladı. Ne kadar anlamlı ve güzel bir haber değil mi? Dahası…
Bu alana ek olarak 50 bin m2.lik arazinin daha dahil edilerek büyük bir eser kazandırmak için Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’le birlikte çalıştıklarını ve bu icraatın çok heyecan verici olacağını belirtti. Elbette bizler de çok sevindik. Tesisin varsa sporcu-futbolcu yetişir. Yoksa tarlada sporcu-futbolcu yetişmiyor. Şayet bu icraat gerçekleşirse (1967’den bu yana 56 yıllık hayal, gerçeğe dönüşmüş olacak) ve bu icraat Ispartaspor tarihinde ilk olacak. Ispartaspor ideallerinden birini gerçekleştirmiş olacak.
Tüm bunlar neden yapılıyor.
1- ISPARTA’MIZI, SPOR ve SPORCU KENTİ yapmak için. Sağlıklı nesiller için.
2- Çocuk, ergen ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan ve olumsuz bağımlılıklardan korumak için.
Çok, ulvi görevler bunlar. Ne mutlu bu görevi yapanlara, emeği geçenlere, ön ayak olan insanlarımıza.
Sporu seven, 32 trilyonluk sportif eserleri ilimize kazandıran, daha nice eserler için mesai harcayan Belediye başkanımız Şükrü Başdeğirmen’e sonsuz teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz.
İyi ki varsın başkanım.
Spor-futbol camiası, spor ailesi sizinle mutlu. Allah yolunuzu açık etsin.
Sporda başarı, (siyasi-mülki ve yerel sportif irade ile mümkün olabiliyor.)Gerisi hikaye.
Saygılarımızla.
SEDAT CİCAN / 03.11.2023