Teknolojinin her geçen gün gelişmesiyle birlikte bireylerin hayatında dijital alışkanlıklar artarken, dijital okuryazarlığı olan ebeveynler çocuklarının bilgisayar ve internet teknolojilerini nitelikli kullanmaları için dijital öğrenme platformlarına yöneliyor.İSTANBUL (İGFA) -Sınava hazırlanan çocuklarının öğrenme deneyimlerine rehberlik etmek için dijital okuryazarlığını geliştiren ebeveynler ise sınırlamanın ötesinde çocukların sosyal, duygusal, zihinsel ve fiziksel gelişimleri en doğru şekilde yönlendirmek için dijital öğrenme platformlarına başvuruyor.

Doping Hafıza ise 7/24 sabırla dinleyen, sorulara cevap veren ve yol gösteren birebir ders koçları ile ebeveynlere ve kullanıcılarına rehberlik ederken aynı zamanda ebeveynlerin ‘dijital ebeveyne dönüşme yolculuğunda da yol gösterici oluyor.

Teknolojinin evlere, iş yerlerine, ulaşıma ve insanın olduğu tüm noktalara entegre olduğu alanların hızla artmasıyla birlikte çocuklar da çok küçük yaşlarda teknolojiyle tanışıyor.

Antalya'da nostalji tramvayında kitap okudular Antalya'da nostalji tramvayında kitap okudular

Çocukların gelişimi için teknolojinin yararlarının farkında olan ancak aynı zamanda ekran alışkanlığı, ekran zorbalığı ve teknolojinin sunduğu çeşitli zararlı içeriklerden çocuklarını korumak isteyen ebeveynler dijital kaslarını geliştirirken, 'Dijital Ebeveynlik' kavramı her geçen gün daha çok gündeme geliyor.

Ebeveynlerin dijital kaslarını geliştirmesi gerektiğine değinen Doping Hafıza Rehberlik Uzmanı İlkem İşcan, “Çağa ayak uydurup, teknoloji konusunda kendisini geliştiren ebeveynler, online eğitsel içerikler, eğitici oyunlar, bilimsel yazılar ve araştırmalar ile teknolojinin amacına uygun olarak kullanılmasını sağlayıp çocuklarına rehberlik ediyor. Bu doğrultuda sınavlara hazırlık ve dönem derslerinde başarı için ebeveynlerin öncelikli tercihi için dijital öğrenme platformları oluyor” dedi. Yaşam alanlarının dijitalleşmeyle iç içe geçtiği günümüzde uzmanlar çocukları dijital ortamlardan kısıtlamanın yeterli ya da doğru bir yol olmadığını savunurken konuyla ilgili İşcan, “Sınırlamak yerine çocukların karşılaştığı içerik ve reklamlar dahil olmak üzere kullanılan uygulamalar ve web sitelerine karşı tedbir alarak zararlı içeriklerden korumak daha sağlıklı. Özellikle bilinçli ebeveynlerin çocuklarına rehberlik etmesi yarar sağlıyor. Faydalı öğrenme içerikleri konusunda da dijital öğrenme platformlarını tercih eden ve çocuklarını alıştırmaya çalışan ebeveynlere ise öncelikle merak ve öz-disiplin aşılamak gerekiyor. Bu noktada programa uyma konusunda da motivasyonu diri tutmak gerekiyor” diye konuştu.

Tasarladığı çağdaş programlarla yüz binlerce kullanıcının hayatına dokunan ve yeni nesil öğrenme kültürüne sürekli olarak yatırımlar yapan Türkiye’nin en büyük dijital öğrenme platformu doping hafıza kullanıcılarına kalıcı öğrenme deneyimi sunuyor.

Kaynak: igf