Isparta

Yenişarbademli ilçesinde bir ilk gerçekleşti

Yenişarbademli Belediye Başkanı Mehmet Akif Özata, yıllardır yapılmamış olan belediye sınırının onaylanarak, o engelin ortadan kalktığını duyurdu.

Abone Ol

Yenişarbademli Belediye Başkanı Mehmet Akif Özata; 1954 yılından bu yana yapılmamış olan belediye sınırının onaylandığını belirterek, 94 bağımsız bölümü içeren konut projesi ihale sürecine engel kalmadığını duyurdu.

Başkan Özata açıklamasında; “Yenişarbademli tarihinde bir ilki daha gerçekleştirerek, onaylı belediye sınırımız ilan edildi. 1954 yılından bu yana yapılmamış olan belediye sınırımız, girişimlerimiz sonucu onaylandı. Bu vesileyle ilçemiz imar sahası içinde bulunan sürdürülebilir sit kaldırıldı.

Kaynak suları harcı yönetmeliği kapsamında belediye sınırlarımız içerisinde yer alan Pınargözü Kaynak Suyu’nun daha önce İl Özel İdaresi tarafından ihalesi yapılarak işletmeciye kiralanmaktaydı. Belediye sınırlarımızın onaylanması ile birlikte kaynak suyu kiralama bedelinin %25’inin belediyemize aktarılması kesinleşmiş oldu.

Ayrıca Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından ülke geneli 250 bin sosyal konut projesi kapsamında, ilçemize 94 adet bağımsız bölüm içeren konut yapılması planlanmıştı. Ancak imar sahası da dahil olmak üzere ilçemizin büyük bir kısmının Doğal Sit ilan edilmesi sebebiyle tapular üzerinde bulunan sit şerhleri nedeniyle 94 adet bağımsız bölümü içeren konut projesi bir türlü başlayamamıştı. Böylelikle belediye sınırlarımızın kesinleşmesiyle birlikte doğal sit şerhlerinin kaldırılması neticesinde 94 bağımsız bölümü içeren konut projesi ihale sürecine engel kalmadı” ifadelerine yer verdi.