14 Mayıs Genel seçimlerinde ekibini bozmadan seçime giren partisinin 8 yıllık aradan sonra bir milletvekili çıkarmasının partide büyük bir heyecan oluşturduğunu söyledi ve bu heyecanla 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlere hazırlandıklarını anlattı.

MHP, uzun bir aradan sonra TBMM’de bir milletvekili ile temsil edilmeye başladı. Bu seçim başarısı MHP İl başkanlığında yeni bir heyecana yeni bir hareketlenmeye neden oldu. Çünkü, önümüzdeki yıl mart ayında yapılacak bir yerel seçim var. İl Başkanı Ahmet Önder Topçu, dergimiz Kumsaati’ne verdiği özel söyleşisinde bu başarıyı ve heyecanı şöyle anlattı:

CUMHUR İTTİFAKI MI YALNIZ MI SEÇİME GİRİLECEK HENÜZ BELLİ DEĞİL

 “14 Mayıs’ta 60 bin oy alarak bir vekil çıkarttık. 8 yıllık MHP vekil hasretine son verdik. Tabiki ilk turda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın seçilememesinde dolayı 28 Mayıs’ta bir kez daha sandığa gittik. O seçimde MHP milletvekili seçimi gibi çalışmamıza devam ettik. Cumhurbaşkanımızı seçtikten sonra, Genel başkanımızın talimatlarıyla yere seçimlere hazırlanmaya başladık. Cumhur ittifakı olarak yerel seçimlerde ittifakla mı gidilecek yalnız mı gidilecek net olmadığı için MHP noktasında çalışıyoruz. Yani ayrı seçime gidilecek gibi aday adayları çalışıyorlar. Ancak, isim açıklatmıyoruz. Çünkü açıklatırsak aday adaylarımızı küstürebiliriz. Bu genel merkezimizden gelen bir talimat. İlçelerde de durum aynı. Şu an Keçiborlu hariç, aday adaylarımız var. Keçiborlu’daki ilçe başkanımız yeni seçildiği için, çalışmalarına devam ediyor.

İslam Memiş’ten Yeni Hafta İçin Yatırım Uyarıları İslam Memiş’ten Yeni Hafta İçin Yatırım Uyarıları

5 İLÇE VE MERKEZ DE İDDİALIYIZ

Yerel seçimde iddialıyız. Gördüğüm şu, 5 ilçe merkezde de iddialıyız. Araştırmamıza göre, ilçelerde MHP’ye teveccüh var. Şimdiye kadar hiç belediye başkanı çıkartamadığımız ilçeler de var bu seçimde. Genel merkezimiz ve AK Parti Genel merkezinin çalışmaları bittikten sonra talimatlara göre yalnız gireceksek yalnız, ittifak edilecekse de raporumuzu ona göre hazırlıyoruz.

YEREL SEÇİMLERDE MAHALLE MİTİNGLERİ YAPILMAYACAK

Yerel seçimlerde mahalle mitingleri yapmayacağız, birebir ev toplantıları, esnaf toplantıları yapılacak. Çünkü, şimdiye kadar 30-35 yıllık siyasi hayatımda artık mahalle mitinglerinin, kahve toplantılarının siyasette ömrünün tükendiğini düşünüyorum.  O yüzden insanlara birebir ulaşmanın, MHP yöneticilerinin samimiyetini, Isparta’ya neler verebileceğini anlatmanın önemli olduğunu görüyorum. Projelerimizi Arge bölümümüz en detaylı şekilde, merkez ilçe başkanımızla birlikte hazırlıyor, onları paylaşmayı uygun görüyoruz. MHP’nin Isparta’da tekrar yükselişini, hizmet etmek istediğini anlatacağız.

YERELDE EKSİKLİKLER NELER?

En büyük eksiklik konut. Şu an özellikle gençlerimiz ev bulma konusunda çok sıkıntı yaşıyor. Okullar açıldı, apartlar doldu, buna karşın, kiralar afaki arttı. Isparta’da 15 bin-20 bin lira kiraları ilk kez duyduk. Bu bizi üzüyor. En büyük sıkıntılardan biri de trafik. Şehir merkezi özellikle tam bir çıkmazda. Halıkent Mahallesi ve çıkışı, Aksu Caddesi sıkıntılı. Bağlar Mahallesi, Sülübey, Davraz sorunlu. Buralarda yapılması gereken en önemli şey, kentsel dönüşüm. Şehrin, yenilenmesi, modern hale gelmesi gerekir. Yeni imar yerleri açmaktansa eski yerleşim alanları kentsel dönüşümle yenilenmeli. Özellikle deprem bölgesiyiz. Buna aşırı hassasiyet gösterilmeli. Bağlar mahallesinde ikamet ettim. Şu an bu mahalle yabancılar mahallesi olmuş. Buna da dikkat edilmeli. Yıllar önce Isparta’da akşam saat 9’dan sonra kimse sokağa çıkmıyordu. Ama şimdi böyle değil, gece açık yerler çok.

Caddelere yüksek kat veriliyor, arkasındaki evler görünmüyor. Bunun da önüne geçilmesi lazım. Bizim toprağımız pomza. Deprem riski var, yüksek kat verilmesi sorun. İşte yakın tarihte 13 ili etkileyen deprem felaketini yaşadık. Bu felaket bizim tekrar düşünmemize neden oldu. Nerede hata yapılıyor, nelere dikkat edilmeli soruları daha sık sorulur oldu.

VİZYONU OLAN ISPARTA BEKLENTİSİ

Isparta, büyüyen bir şehir ama vizyonu yok. Muzaffer Türkeş Mahallesi’nde yapılan binaların hepsi aynı standartta. Isparta’ya giriş, Süleyman Demirel Bulvarı, merkeze kadar bunu yapmamız lazım. Genel misafirleri gezdirecek yerler kısıtlı. Şehir içinde nefes alacak yer kalmadı.

Okullar bölgesi kaldırılmalı. Halı Sarayı, eski milli eğitim binaları kalkmalı. Halı Sarayı, eski işlevini kaybetti artık. Burada yaşam alanı oluşturulmalı. Tapu, nüfus, işkur gibi resmi kurumların şehir merkezinden uzaklaşması biri rahatlattı. Resmi yerlerin şubeye dönüştürülmesi, ana binaların da şehir merkezinin dışına çıkartılması gerek. Hizmet aksamadan bu dönüşüm yapılabilir. Bunu yaparken de 100 yıllık planlarla çalışılmalı.

ALTYAPIDA YAPILMASI GEREKENLER

Yeni mahalleler oluşturulurken telefon, elektrik, internet vs hatları yer altına alınarak çalışma başlatılmalı. Çünkü, asfalt yapılıyor, telefon hatlarında soru yaşanıyor o atılan asfalt kazılmak zorunda kalınıyor.  Avrupa bu durumu aşmış, herşey yer altında dolayısıyla üst yapıda sorun yaşamadan, şehir altından sorunu çözüyor. Bizim de böyle olması lazım. Kanalizasyon, su, doğalgaz, tedaş, internet vs ne varsa hizmete dair hepsi kısa sürede ve zarar vermeden çözümleniyor.”

Kaynak: Kum Saati Dergisi

Editör: Ali Rıza Cesur