Isparta

Yıllardır Beklenen Dereboğazı Yolu Hala Yapılmadı!

Isparta’nın yıllardır gündeminden düşmeyen sorunlarından biri olan Dereboğazı yolu, halen çözüme kavuşmayı bekliyor.

Abone Ol

Ispartalılar, Türkiye’nin farklı illerinde yapılan yol çalışmalarını hayranlıkla izlerken, kendi yollarındaki belirsizlikler nedeniyle hayal kırıklığı yaşamaya devam ediyor.

 Isparta-Konya ve Isparta-Antalya bağlantı karayollarında çalışmaların olmaması, özellikle son yıllarda yaşanan kazaların devamlı olarak artması, vatandaşları “Ne zaman Olacak?” diye düşündürmeye devam ediyor. Son 10 yıl içinde haberlere konu olan Dereboğazı yolu,  her kazada, her yeni yol yapım ihalesi duyulduğunda akıllara geliyor.

Örnek olarak, Uşak’tan Antalya’ya alternatif bir güzergah olarak öne çıkan Banaz ve Hocalar yolundaki aksaklıkların giderileceği müjdesini veren AK Partili İsmail Güneş, bu yoldaki çalışmaların hız kazanacağını belirtti. Bu haberi duyan Ispartalıların aklındaki en büyük soru işareti: “Uşak Antalya Yolu yapılıyor da Dereboğazı yolu neden hala yapılmıyor?”

Vatandaşlar, Uşak-Antalya yolu gibi örnekler göstererek, Isparta’nın da benzer bir yatırımı hak ettiğini savunuyor. “Yıllardır konuşulan Dereboğazı yolu neden gündeme alınmıyor? Bu konuda neden bir adım atılmıyor?” soruları, sosyal medya ve yerel tartışmalarda sıklıkla yer buluyor.