Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Ziraat Fakültesi bünyesindeki öğretim elemanları ve öğrencilerin bire bir uygulama, araştırma, proje vb. gibi faaliyetlerini yaptıkları Eğitim, Araştırma ve Uygulama Çiftliği gibi sahip olduğu çeşitli uygulama alanları imkanları ve yapılan çalışmalar doğrultusunda, bölgemizdeki birçok anaokulu, ilköğretim ve ortaöğretim seviyesindeki öğrenciler tarafından ilgi görmeye devam ediyor.

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılının başlamasıyla beraber öğrenciler tarafından gerçekleştirilen ilk ziyaret, Isparta Şehit Ferhat Çiftçi İlkokulu, 4. Sınıf öğrencileri tarafından 24-25 Eylül 2024 tarihlerinde yapılmış olup, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Deniz YILMAZ, genç misafirlerimizi karşılayarak birebir ilgilenmiş ve fakültemiz hakkında bilgiler verildi.

Bu ilk ziyarette, yaklaşık 240 genç ziyaretçi Bitki Koruma Bölümü bünyesinde bulunan Isparta Entomoloji (Böcek) Koleksiyonu (ECIT, Entomological Collection of Isparta / Türkiye)’nu, Fakültemiz Eğitim, Araştırma ve Uygulama Çiftliği’ne bağlı ‘Doku Kültürü Üretim Laboratuvarı’ ile ‘Büyükbaş Hayvan Çiftliği’  birimlerini ziyaret ederek yapılan çalışmaları uygulamalı olarak yerinde görme fırsatı bulmuşlar ve yaş düzeylerine uygun olarak temel bilgiler edindiler.

Bitki Koruma Bölümü Böcek Koleksiyonu Sorumlusu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep AY, 30.000’in üzerinde böcek örneği bulunan Bitki Koruma Bölümü Böcek Koleksiyonu tanıtımını gerçekleştirdi. Genç misafirler, koleksiyonumuzda bulunan böcek örneklerini inceleyerek, böcekler ile biyolojik çeşitlilik hakkında temel bilgiler öğrendiler. ‘Doku Kültürü Üretim Laboratuvarı’na yapılan ziyarette sorumlu Bahçe Bitkileri doktora öğrencisi İlknur ESKİMEZ ve laborant Hilal Gülsüm KOCAMAN yürütülen çalışmalar kapsamında doku kültüründe bitki elde etme süreci hakkında bilgilendirildiler. Ayrıca ‘Büyükbaş Hayvan Çiftliği’ biriminde ise Arş. Gör. Elif Rabia ŞANLI meraklı öğrencilerimize hayvancılık hakkında temel bilgiler verdi.

Ispartaspor Galibiyetle Moral Bulmayı Planlıyor Ispartaspor Galibiyetle Moral Bulmayı Planlıyor

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Deniz YILMAZ, bu tür etkinliklerin devamlılığının sağlanacağını vurguladı.

Fakülteyi yerinde tanıma fırsatı bulan genç ziyaretçiler, eğlenceli zaman geçirdiklerini ve ileriki yıllarda tekrardan ziyaret etmek istediklerini dile getirdiler. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Deniz YILMAZ, genç ziyaretçileri ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını ve ilerleyen süreçte farklı projeler ve etkinliklerle öğrencilerle tekrar birlikte olunacağını belirtti.

   

Kaynak: Haber Merkezi