Kamu Çalışanlarına Piyango: Hem Aylık Hem İkramiye Artacak

Toplu Sözleşme Görüşmeleri Son Dönemece Yaklaşıyor

3600 Ek Gösterge Piyangosu Kamu Çalışanlarına İyi Haber

Kamu çalışanları ve emeklileri, yakından takip ettiği toplu sözleşme görüşmelerinin ardından sevindirici bir gelişmeyle karşı karşıya. Toplu sözleşme sürecinde maaş artışı ve diğer haklar üzerine yapılan müzakereler, son aşamaya gelirken, bir ekstra sürpriz de 3600 ek gösterge piyangosu olarak ortaya çıktı.

2024-2025 Maaş Zammı Belirlemeye Yakın

2024-2025 maaş zammını belirleyecek toplu sözleşme görüşmeleri son dönemece yaklaşıyor. Hükümetin zam teklifini sunacağı bu süreç, milyonlarca memur ve emekli için büyük bir önem taşıyor.

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2.5 milyon memur emeklisini kapsayan toplu sözleşme görüşmeleri, 11 hizmet koluna ait teklifler ve genel taleplere ilişkin ön müzakerelerle başlamıştı.

Memur-Sen'in Yüksek Zam Teklifi

Memur-Sen, bu süreçte gelecek yıl için 3'er aylık olmak üzere iki yıl boyunca toplamda yüzde 110 zam teklifiyle masaya oturdu. Teklif, gelecek yıl için birinci 3 ayda yüzde 25, ikinci 3 ayda yüzde 10, üçüncü 3 ayda yüzde 15 ve dördüncü 3 ayda yüzde 10 artışı içeriyor. Buna göre en düşük memur maaşı rekor bir artışla 22 bin liraya yükselirken, Memur-Sen 30 bin lira taban ücret talebinde bulunacak.

Bakan Işıkhan'dan Açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, toplu sözleşme müzakere sürecinin devam ettiğini belirterek, çalışanların mali ve sosyal haklarını gözeterek adil bir sonuca ulaşmayı hedeflediklerini vurguladı. Bakan Işıkhan, "Katılımcı sosyal devlet anlayışımızın gerektirdiği şekilde her zaman milletimizin yanında olduk. Bundan sonra da aynı bilinçle sahadan gelen görüşlere kulak vermeye devam edeceğiz" dedi.

Ek Gösterge Düzenlemesi Kamu Çalışanlarını Bekliyor

Toplu sözleşme görüşmelerinin ardından ek gösterge düzenlemesi de gündeme gelecek. 2022'de yapılan düzenleme ile ek gösterge 1. dereceye kadar yükselen tüm çalışanlara 600 puan artış getirdi. Bu düzenlemeyle öğretmenlerden hemşirelere, polislerden uzman jandarmalara kadar pek çok meslek grubunun ek göstergesi yükseldi.

Artan Ek Gösterge Hem Aylık Hem İkramiyeyi Etkileyecek

Uykunun Önemi: Sağlığınız İçin Neden Kritik? Uykunun Önemi: Sağlığınız İçin Neden Kritik?

Ek gösterge, memurların maaşlarını, emeklilik sonrası aylıklarını ve ikramiyelerini belirlemekte kritik bir rol oynuyor. Yaklaşık 520 bin kamu çalışanını ilgilendiren ek gösterge düzenlemesi ile birlikte 25 yıllık çalışanların aylığına yaklaşık 2800 lira, ikramiyeye ise 60 bin lira ilave edilmesi öngörülüyor.

Tüm Çalışanlar Yararlanacak

Bu düzenleme ile ortaokul, lise ve iki yıllık üniversite mezunları da ek gösterge artışından yararlanabilecek. Polis koleji mezunları, bekçiler, uzman jandarmalar da ek gösterge artışından etkilenecek. İşletme tahsili yapan hemşireler de düzenlemeye dahil edilecek.

Kamu çalışanlarının bu süreçteki beklentileri ve kazanımları yakından takip ediliyor. Toplu sözleşme ve ek gösterge düzenlemeleri, kamu çalışanlarının maddi ve sosyal haklarını şekillendirecek önemli adımlar olarak öne çıkıyor.