Isparta’da çocukluk yıllarında bir ustanın yanına meslek öğrenmek için giren Sağlam çocukluk yıllarında getir götür olarak başladığı mobilya mesleğini askere kadar devam ettirdi. Ancak belirli bir süre sonra bu işi bırakarak mağazacılık yapmaya karar verdi.

BİZ SANAYİYE AİDİZ                                                 

Sağlam “Mobilyaya başladım. Çocukluk ve gençlik yıllarım bu işle geçti. Ancak her mobilyacı birgün bu işlerden sıkılır. Bende kendimi denemek için mağazacılığa yöneldim. Fakat pek fazla uyum sağlayamadık. Bu yüzden biz sanayiye aidiz diyerek mobilya işine tekrar başladım. Mobilyada pek çok değişik farklı dal var. Ben de vatandaşın günlük kullanabileceği ürünlere yöneldim.” Şeklinde konuştu.

BİZ USTA DEĞİLİZ

40 yılı aşkın süredir bu işi yapmasına rağmen kendisini usta olarak görmediğini belirten Sağlam “Usta olmak için bir şeyleri yapmak üretmek lazım. Biz ve bizim gibi pek çok kişi bunu yapmıyor. Bizler gelen parçaları birleştiriyoruz.Bu iş sürekli gelişen yenilenen bir sektör Bu yüzden usta olmanız mümkün değildir. ” şeklinde konuştu.

SİZLER İÇİN 5 KURUŞLUK DEĞERİ YOKTUR AMA BENİM İÇİN ALTIN DEĞERİNDE

Sağlam işini ağaçlardan keresteleri işleyerek ve onları kullanılabilir hale getirerek bir ürün elde ettiğini belirterek “Her ham ürün bir ustanın altınıdır. Şu keresteye dışarıdan baktığınızda sizin için pek bir değer ifade etmeyebilir. Ancak benim için altın değerinde. Ben o keresteye baktığım zaman bu üründen ne gibi bir işlenmiş emek verilmiş ürün yapabilirim onu düşünüyorum.” İfadelerini kullandı.

Ekonomik Zorluklar Karşısında Vatandaşa Destek Ekonomik Zorluklar Karşısında Vatandaşa Destek

MESLEKTE EN ZOR ŞEY

“Bizim meslekte en zor şey tedariktir. Usta olduğunuz zaman veya bu işle çalışıyorsanız. Bir ağaç olmadı mı diğerini yapar üzerine uğraşırsınız. Böylelikle hem işin ustası olursunuz. Ancak bu tarz işlerde iş ustalıkta bitmiyor. Aynı zamanda birer esnafız. Bu yüzden kereste bulmakta zorlanıyoruz. Ürünü işlemek için doğru şekilde kereste lazım ama bulamıyoruz. Ürün var ama biz paramızla alamıyoruz.” Şeklinde konuştu.

YAPTIĞIM ÜRÜNLER

“Yaptığım ürünler fırıncı küreği miniet tabure masa hamur yoğurma ceviz kırma aparatları yapıyorum. Yaşım geldi ama benim için hem eğlence hem de bir ufak gelir kapısı oluyor. Bu işte yeni çıraklar yetişmiyor maalesef. Gençlerin de haklı oldukları taraflar var. Onlara tavsiyem umutsuz olmasınlar” ifadelerini kullandı.

Haber/Ali Rıza Cesur

Editör: Ali Rıza Cesur