Altında Hafta Sonu Yükseliş Devam Ediyor Altında Hafta Sonu Yükseliş Devam Ediyor

Yaklaşan hasat öncesi İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Tuğrul, üreticileri uyardı. Geçen yılki hasat döneminde 905 ton elmada kalıntı tespit ettiklerini belirten Tuğrul, 2023'ten bu yana kalıntı nedeniyle kirazda 7 üreticiye, kayısıda 4 üreticiye, elmada da 47 üreticiye cezai işlem uygulandığını açıkladı.

Tuğrul; “İhracatta özellikle yasak ilaçların kullanılması elma üzerinde kalıntıyı artırmaktadır. Bu da bizim ihracatımızı engellemektedir. Halk sağlığı, dolayısıyla vatandaşın sağlığı bizim önceliğimiz olduğundan biz de sık sık kalıntıyla ilgili elma üzerinden numuneler almaktayız. Hasat öncesinde ve hasat sonrasında ihracata gidecek her üründen numune alınmaktadır.

Elma yetiştiriciliğinde Isparta'nın bir marka olduğunu söyleyen İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Tuğrul, kalıntı üzerinde çok titizlikle durduklarını belirterek, “Üreticilerimiz de bu konuda etkili ilaçlardan daha çok kısa süre etkisi olan, kalıntısı hasattan sonraya kalmayan ilaçları tercih etmelerini mutlaka tavsiye ediyorum" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi