Isparta

79. Yunus Nadi Roman Ödülü Yalvaçlı Hidayet Karakuş’a

Cumhuriyet Gazetesi kurucusu Yunus Nadi’nin taşıyan “Yunus Nadi Ödülleri”nin kazananları belli oldu. Seçici kurulların değerlendirdiği 248 eser arasından 5 yapıta ödül verildi.

Abone Ol

2024 Yunus Nadi Ödülleri’nin kazananları açıklandı. Bu yıl 79’uncusu düzenlenen yarışmada, seçici kurullar tarafından 5 dalda 5 çalışma ödüle değer bulundu.

Öykü dalında 62, roman dalında 76, şiir dalında 43, sosyal bilimler araştırması dalında 24, karikatür dalında 33, fotoğraf dalında 10 olmak üzere toplam 248 yapıtın değerlendirildiği 79. Yunus Nadi Ödülleri’ni kazanan eserler arasında Yalvaç’ımızı gururlandıran hemşehrimiz Hidayet Karakuş’un Yalvaç’ta geçen olayların anlatıldığı “Bana Bir Resmini Yolla” romanı oldu.

Seçici Kurul üyeleri Konur Ertop, Asuman Kafaoğlu Büke, Zeynep Aliye, Öner Yağcı ve Gamze Akdemir’den oluşan “Roman” dalında ödül, Hidayet Karakuş’un “Bana Bir Resmini Yolla” adlı kitabına verildi.

İlçemizin yetiştirdiği ülkemizin önde gelen edebiyatçılarından, hemşehrimiz Hidayet Karakuş’un Bana Bir Resmini Yolla adlı kitabı Bilgi Yayınevi etiketiyle yayımlanmıştı.

Bana Bir Resmini Yolla, kışlada başlayan dostluğun küçük mektuplarla çoğaltıldığı, türkülerle düşleri süsleyen, Türkiye’nin 30’lu yıllarına mercek tutan, Cumhuriyet aydınlığını, devrimlerin etkilerini, hastalıklarla mücadeleyi satırlardan yansıtan bir vefa öyküsü ve Hidayet Karakuş, akıcı ve yalın kalemiyle bizim masalımızı anlatıyor.

HİDAYET KARAKUŞ KİMDİR?

Hidayet Karakuş, 6 Eylül 1946’da Yalvaç’ın Kurusarı köyünde doğdu. İlkokuldan sonra girdiği Isparta Gönen İlköğretmen Okulu’nu 1964’te, Selçuk Eğitim Enstitüsü Edebiyat Bölümü’nü 1966’da bitirdi. Adana’da, Manisa’da, İzmir’de Türkçe öğretmenliği yaptı. İlk şiirlerini okul ve Isparta gazetelerinde yazdı. Daha sonra şiirleri Çağrı, Şölen, Forum, Ilgaz, Varlık, Dönemeç, Yarın, Gösteri, Sanat Olayı, Somut, Adam Sanat, Düşlem… gibi edebiyat dergilerinde yayımlandı. 1997’de Ankara Üniversitesi T. Ö. Merkezi’nce Başarılı On Çocuk Kitabı Yazarından biri seçilerek Altın Kalem ödülü aldı.