Isparta

Adil Elmas Gazetecilik Sektöründeki Gelişmeleri Anlattı

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ)'nde “Avrupa’da İletişim ve Medya: Kariyer ve Staj” başlıklı bir söyleşi düzenlendi.

Abone Ol

Süleyman Demirel Üniversitesi Kariyer Planlama ve Mezunlarla İletişim Uygulama ve Araştırma Merkezi, İletişim Fakültesi ile İletişim ve Genç Yöneticiler Topluluğu tarafından “Avrupa’da İletişim ve Medya: Kariyer ve Staj” başlıklı bir söyleşi düzenlendi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşinin açış konuşmasını Kariyer Planlama ve Mezunlarla İletişim Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ertan Beceren yaptı. Dr. Öğr. Üyesi Beceren şunları söyledi: “Alanında uzman duayen isimleri öğrencilerle bir araya getirmenin yanı sıra merkez bünyesinde sektörün ihtiyacı olan eğitimleri öğrencilerimizle buluşturuyoruz. Hedefimiz yurt dışında da SDÜ kariyer merkezleri oluşturmak. Merkezimizi muhakkak takip edin ve üyeliğinizi oluşturun. Kariyer ve staj olanakları ile birlikte merkezimiz her zaman sizlerin yanında.” 

“Dijital Mecraları Çok İyi Kullanmalısınız”

Daha sonra Avrupa ve Avusturya Günlüğü Programı Yapımcısı – Sunucusu Adil Elmas, “Avrupa’da İletişim ve Medya: Kariyer ve Staj” başlıklı sunumu ile öğrencilerle buluştu. Gazetecilik sektöründe yeniliklere açık olunması gerektiğini vurgulayarak sözlerine başlayan Elmas, şunları söyledi: “Günümüzde teknoloji çok hızlı gelişiyor ve değişiyor. Rekabetin yoğun olarak gözlemlendiği gazetecilik mesleğinde haberi anında ulaştırmanız, dijital mecraları çok iyi kullanmanız gerekiyor. Her kanalın bir dijital platformu var. Bugün sosyal medya mecralarından sadece bir tanesini kullanmanız yetersiz kalıyor. Her platformu kullanmanız gerekiyor. Yeni teknolojiler, medya alanındaki kariyer fırsatlarını da dönüştürecek. Özellikle veri gazeteciliği ve içerik yönetimi gibi uzmanlık alanları daha da önem kazanacak.”

Meslekte başarıya ulaşma noktasında iş yeri deneyiminin önem taşıdığını sözlerine ekleyen Elmas, gazeteciliğin sabır gerektiren bir meslek olduğunu söyleyerek öğrencilere, “Üniversite yıllarında en iyi şekilde eğitiminizi tamamlamaya çalışın. Burada edindiğiniz bilgiler size meslek hayatınızda inanılmaz katkı sağlayacak.” diye tavsiyede bulundu. 

Konuşmaların ardından etkinliğin soru- cevap kısmına geçildi.