Diyanet görevlileri, İlahiyat Hocaları ve Din Hocalarının hafızlardan oluşmasını istediklerini ifade eden Ali Erbaş, din kültürü öğretmenlerine de tepki gösterdi.

"Çocuklarımızı yönlendirmemiz lazım"

Buralara kolay gelinmedi. Ben ilahiyat fakültesi hocalığı yaptım. Sınıflarımıza 5-10 hafız olurdu. 2000’lerden sonra hafız kalmamıştı sınıflarımıza. 60 kadar öğretmenimiz vardı 20 tane öğrenci veriyordu YÖK. Şimdi öyle mi? Şimdi 5 bin öğrencisi olan ilahiyat fakülteleri var. Okullarda seçmeli kuranı kerim dersleri var. 13 sene önce sizlere bile sorarlardı ülkemizde okullarda seçmeli Kuranı kerim dersi düşülüyormuş diye sorsalardı ‘Olmaz böyle bir şey’ derdik ama olduk. Önümüzdeki haftalarda seçmeli dersler ile ilgili tercihler başlayacak. Bu kadar büyük emeklerle elde edilen haklarımızı kullanmamız lazım. Çocuklarımızı, öğrencilerimizi yönlendirmemiz lazım.

Sokak röportajında salavat getiremeyen gençler görüyoruz

Bu bir fırsattır. Ülkemizde örgün eğitim ile din eğitimi alanların yüzde 15’in altındadır hep. Diğer yüzde 85 nerede öğrenecek dinini? Eğer isterse bir okulda bütün öğrenciler Kuranı kerim dersini seçebilirler. Bu imkan var. 

Okul müdürlerinin bu imkanı değerlendirmesi gerekiyor

Göklerde Isparta’yı başarıyla temsil ediyor Göklerde Isparta’yı başarıyla temsil ediyor

Allah’ın kitabını öğrenmeleri için teşvik edin. Rehberlik yapın. Bundan siz de kazançlı olacaksınız. Bazı okullarda yüzde 10’larda öğrencin seçiyor. Bu o okul müdürü için üzülünülecek bir hadisedir. Diğer yüzde 90 öğrenci neden seçmez. Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerine sesleniyorum. Devlerimizin marifeti ile 9 yıl alınması sağlanıyor. Aziz kardeşlerim 9 yılda imamlık yapacak derece bilgi alınması mümkün. Sokak röportajlarında bir mikrofonu uzattığına salavat getirmeyen gencin vebali kimin üzerine. 9 yıl boyunca bu çocuklarımıza ne öğretiyor Din Kültürü ve Ahlak bilgisi öğretmenleri? Bunun vebali hepimize zarar verir. Bu fırsatları iyi değerlendirelim. Camilerde yaz kurslarımız devam ediyor.
 

Editör: Şükrü Altuğ