Geçen haftayı 2.342 dolardan kapatan ons altın, haftanın ilk gününde hafif bir yükseliş sergiledi.

Ons Altın Analizi

Ons altının 4 saatlik grafiği incelendiğinde, 23 Mayıs Perşembe günü 2.326 dolar seviyesinden başlayan tepki alımlarının etkisiyle toparlanma eğilimine girdiği gözlemleniyor. Bu hareketin, ons altının yeni haftaya da yükselişle başlamasına katkı sağladığı görülüyor.

Gram Altın Son Durum

Gram altın ise ons altın ve dolar kuru arasındaki hareketlerle sıkışmış durumda. Geçtiğimiz haftayı 2.419 TL seviyesinde kapatan gram altın, yeni haftanın ilk işlem gününde 15:55 itibariyle 2.427 TL seviyesinde bulunuyor. Gram altının 4 saatlik grafiği incelendiğinde, 23 Mayıs Perşembe günü 2.405 TL seviyesinden başlayan tepki alımlarıyla yükseliş eğiliminin devam ettiği görülüyor. RSI’nin 93.00 seviyesine ulaşarak doyum noktasına geldiği de dikkat çekiyor.

Makro Ekonomik Gelişmeler

ABD'de yaşanan makro ekonomik gelişmeler, doları doğrudan etkilediği için değerli metallerde de hareketlenmelere neden oluyor. Altın, ABD'deki tüketici enflasyonu beklentilerindeki yavaşlamanın, Fed'in bu yıl faiz indirimi yapabileceği yönündeki beklentileri desteklemesiyle toparlanıyor.

Öte yandan, UBS Group AG analistleri Wayne Gordon ve Giovanni Staunovo'nun geçtiğimiz hafta yayımladığı bir notta, son geri çekilmelerin "nispeten kısa ömürlü" olacağını belirterek, altının ons başına 2.300 dolardan satın alınması gerektiğini ifade ettiler. Banka, yıl sonu fiyat tahminini de 2.600 dolara yükseltti.

Türkiye Yıldızlar Takım Karate Şampiyonası Sona Erdi Türkiye Yıldızlar Takım Karate Şampiyonası Sona Erdi

Haber Merkezi

Editör: Ali Rıza Cesur