Türkiye'nin enflasyonla mücadelesi sürerken, ekonomist İslam Memiş, altın piyasası ve döviz kurlarıyla ilgili önemli uyarılarda bulundu. Son günlerde altın fiyatlarının rekor tazeleyerek 3 bin TL seviyesine kadar çıkması, yatırımcıların dikkatini çekti.

Döviz Kurları Hakkında Uyarılar Memiş, döviz kurlarındaki dalgalanmalara değinerek şu anki dolar kurunun 34 lira 15 kuruş seviyesinde olduğunu belirtti. Doların düşüşlerinin kalıcı olmadığını vurgulayan Memiş, zaman zaman 33 lira 80 kuruş seviyesine kadar gerilemeler yaşandığını ifade etti. Memiş, doların yatırım aracı olmadığını söyleyerek, "Dolar borcu olan ya da dolarla ticaret yapanlar, baskılanmış bir kurla karşı karşıya. Buna rağmen dolar 34 lira 15 kuruş seviyesinde" dedi. Yıl sonunda dolar kurunun 40 lira 45 kuruş seviyesine ulaşacağı tahmininde bulundu.

Altın Fiyatları ve Yatırım Tavsiyeleri Altın fiyatlarındaki yükselişin devam ettiğine dikkat çeken İslam Memiş, ons altının 2666 dolar seviyesinde olduğunu ve hafta boyunca her gün yeni bir rekor kırdığını söyledi. Ons altının 2685 dolar seviyesini test ettiğini belirten Memiş, bu fiyat artışını tamamen belirsizlik ve savaş ortamının yarattığı bir fiyatlama olarak değerlendirdi.

Öğrencilerin Yoğun Olduğu Yerlerde Sıkı Denetim Öğrencilerin Yoğun Olduğu Yerlerde Sıkı Denetim

Altın yatırımcılarına tavsiyelerde bulunan Memiş, "Ben ve yol arkadaşlarım, dolarda beklediğimiz için, ons ve gram altında son iki haftada ciddi kazanç elde ettik ve kazanmaya devam ediyoruz. Satış için erken" diyerek, altın yatırımcılarına satış yapmamalarını önerdi. Altının gelecekte daha yüksek getiri sağlayacağı yönündeki beklentisini yineledi.

Kaynak: Haber Merkezi