2024 yılında kış lastiği zorunluluğu, 1 Aralık'ta başlayacak ve 1 Nisan'a kadar devam edecek. Bu dönem boyunca, özellikle ticari araçların kış lastiği kullanması yasal bir zorunluluk haline geliyor.

Türkiye’nin 81 ilinde titizlikle denetlenecek olan bu uygulama, kış aylarında yollarda oluşabilecek buzlanmaya karşı sürüş güvenliğini artırmayı hedefliyor. Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçların, Aralık, Ocak, Şubat ve Mart aylarında kış lastiği takmaları gerekecek.

Kış Lastiklerinin Önemi

Kış lastikleri, sıcaklığın 7 derecenin altına düştüğünde devreye giren önemli bir güvenlik önlemidir. Bu lastikler, karlı, ıslak veya çamurlu zeminlerde yaz ve dört mevsim lastiklerine göre daha iyi yol tutuşu ve güvenlik sağlamaktadır.

Son Dakika Isparta'da Ev Yanıyor Son Dakika Isparta'da Ev Yanıyor

Ceza Uygulaması

2024 yılında kış lastiği kullanmayan ticari araçlar için 2.568 TL para cezası uygulanacak. Bu ceza, 1 Aralık - 1 Nisan tarihleri arasında yapılan trafik denetimlerinde uygunsuzluk tespit edilen araçlara kesilecektir. Resmi Gazete'de yer alan bilgilere göre, kamyon, çekici, tanker ve otobüs gibi araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin, kamyonet, minibüs ve otomobillerin ise tüm lastiklerinin kış lastiği olması zorunlu tutulmaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi